NEVEROVATNA PRIČA IZ PETROVCA NA MLAVI: Uhvatio se za zavesu i spasao se sigurne smrti u poplavi

Tasić bi, da se njegova supruga nije dosetila, verovatno stradao u poplavama!

Foto: Tanjug

Stanovnici opštine Petrovac na Mlavi suočavali su se prethodnih dana sa životnom dramom, a Radeta Tasića (53) poljoprivrednika iz sela Burovac od sigurnog utapanja spasila je supruga, koja mu je pružila zavesu kojom ga je izvukla iz vode.

– Prva voda “udarila” je negde oko pola dvanaest prošle noći. Druga je naišla oko jedan sat posle ponoći. Otišao sam u dvorište da pogledam ovce, da se ne udave, ali je voda tako brzo rasla da nisam mogao da se odmaknem. Ostao sam na vratima, a supruga mi je pružila zavesu i izvukla me je – priča Tasić za Tanjug.

Tasić uznemireno objašnjava da mu je otac, inače osoba sa invaliditetom, bio u susednoj kući, da se držao za krevet i da mu je jedino glava bila iznad vode.

Kaže da nisu znali da li je preživeo dok ga tako nije zatekao, a onda ga je odvezao u bolnicu.

– Najvažnije je da smo preživeli – govori Tasić i dodaje da su mu u poplavama stradala jagnad. Sad, kako kaže, kreće ispočetka, a država ako može da pomogne – može.

– Danas izbacujemo sve iz kuće. Juče smo takođe izbacivali smeće. Pomažu svi, i komšije i rođaci – kaže on.

Njegov komšija Žika Ljubisavljević objašnjava da mu je voda za nekoliko minuta odnela sve što je stekao za 42 godine rada u Austriji.

– Sada nemam ništa. Voda je ušla u obe kuće i garažu. Auto mi je potopljen. Verujte mi, mnogo je teško. Ne znam šta da kažem. Hvala Bogu da smo živi – rekao je Ljubisavljević koji, kao i Tasić, kaže da će sada sve ispočetka.

Kako kaže, poplave su se dešavale i ranije, ali ne u ovom obimu. Situacija je danas bolja, kiša ne pada, ali je u toj opštini za sedam sati palo 125 litara kiše.

Žitelje je danas obišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji im je poručio da će im država dati sve što ima na raspolaganju kako bi im se život što pre vratio u normalne tokove.

Naveo je da će od ponedeljka Komisije da vrše procenu štete, a da će se kasnije sa Kancelarijom za javna ulaganja napraviti program i odrediti visina sredstava koja je potrebna za sanaciju.

– Donećemo sušilice, cisterne za vodu, kamionie za čišćenje…Predsedniku opštine sam rekao kako da organizuje Komisije da rade na terenu, da dodjemo do svakog čoveka. To što ja danas nisam bio u svakoj kući ne znači da ljudi ne mogu da prijave štetu – rekao je ministar.

Sledeće nedelje će se, kaže, raditi procena i onda će se videti na koji način će se pomoći.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker