IŽIVLJAVANJE POŽAREVAČKE POLICIJE: Dečak (13) nakon batina i psovki završio u bolnici

Dečak M. V. (13) iz Požarevca u stanju je postraumatskog stresa nakon što ga je policajac iz tog grada udario i opsovao ga na ulici.

Foto: Ilustracija

Kako prenosi “Blic”, njihovoj redakciji javio se zabrinuti otac Filip V. iz Požarevca, koji je uz svoje tvrdnje dostavio i službenu belešku i izveštaj psihijatra i neurologa. Naime, kako počinje priču, sve se dogodilo 29. decembra oko 21 sat, kada se njegov sin šetao Nemanjinom ulicom.

– Dečaci su primetili da policijski automobil ide u njihovom pravcu i moj sin je rekao “panduri”. Ne branim svoje dete, ali nije to rekao na pogrdan način, u pitanju je dobro dete i odličan đak, sedmi razred osnovne škole. Shvatili su da su ih policajci čuli, jer im je bio otvoren prozor – kazao je otac M. V.

Kako dodaje, tada su vozilom krenuli brže ka njima, a dečaci su od straha počeli da beže ka centru grada. U jednom trenutku vozilo ih je sustiglo, suvozač je pozvao njegovog sina da priđe prozoru rečima: “Dođi ovamo, šta si ti?”

– Policajac je zgrabio mog sina za jaknu kod grudi, uvukao ga unutra kroz prozor i počeo da ga tuče. Udario mu je jedan šamar, i tu se nije završilo. On je zatim izašao iz automobila i lupio mu još dva šamara. Zatim ga je policajac pustio i rekao: “Mamicu ti tvoju, marš sad kući!” Sin se prestravljen upiškio od straha – kaže Filip V.

Njegova dvojica školskih drugova su, takođe u strahu, gledala sve sa razdaljine od 20 metara. Dete je u tom stanju reklo drugarima da nastave dalje kako bi što pre zajedno otišli s lica mesta. Kada je M. V. došao kući, sredio se i ceo događaj ispričalo majci koja ga je odmah odvela lekaru i u policijsku stanicu da da izjavu.

– Mi kao roditelji odmah smo preduzeli mere. S obzirom na to da sam ja zaposlen kao medicinski tehničar u Hitnoj pomoći, odveo sam sina tamo, gde su mu izdali uput za Opštu bolnicu u Požarevcu. Tu je najpre konstatovano da je potreban pregled neurologa i psihijatra. Psihijatar je konstatovao da je sinu leva strana lica naduvena, da je pretrpeo veće psihičke traume i stres. On je sinu prepisao tepariju sedativima “xanax” – dodaje dečakov otac.

U rezultatima iz bolnice specijaliste psihijatrije, piše da dečak ima “simptome akutne stresne reakcije, kao i visok nivo anksioznosti praćen tremorom i isprekidanim govorom u akutnoj reakciji na stres”. Takođe, rezultati pregleda neurologa pokazali su da je dečak vidno uplašen i da kada verbalizuje događaj, počinje ubrzano da diše i da drhti.

– Kod kuće samo odjednom počne da se trese i plače. U toku noći se budi jer ima noćne more. Planiramo privatno da nastavimo da pratimo njegovo stanje sa psihologom – dodao je Filip.

Kako kaže, M. V. je, zatim, bio na prepoznavnaju lica. Međutim, prema rečima dečakovog oca, nije se radilo ni o kakvom prepoznavanju.

– Pitali su sina da li bi znao da prepozna policajca koji ga je udario, na šta je on odgovorio da bi, ali nisu nikoga doveli na prepoznavanje. Zatim su ga pitali da li bi prepoznao policijsko vozilo, na šta je sin odgovorio da se radi o policijskoj “škodi”. Dečaci su zapamtili i deo broja tablica, međutim, kako nam je rečeno, ta tri broja imaju sva patrolna vozila u gradu. Opet, postoji samo pet patrolnih vozila u toj ispostavi. Mora da se zna ko je bio u tom trenutku u kom reonu, pravi se raspored unapred, to je deset ljudi -.

MUP SU OBAVESTILIU TUŽIOCA

Da bi se proverili navodi Filipa V. upućeno je pitanja Ministarstvu unutrašnjih poslova povodom ovog događaja. Kako je rečeno u Ministarstvu, “policijski službenici PU Požarevac preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti prijavljenog događaja”.

– Policija je o svemu odmah obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu koje treba da se izjasni da li ima elemenata krivične odgovornosti policijskog službenika. Ukoliko se utvrdi odgovornost policijskog službenika, protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak – kažu iz MUP.

(Blic)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker