ISPLIVALO NA VIDELO: Bez skupštinske odluke otuđio opštinsko zemljište

Kao što dobro znaju svi građani Velikog Gradišta, 06. novembra 2017. godine, počela je izgradnja kružnog toka na ulazu u Velikom Gradištu, kod skretanja za Srebrno Jezero.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić u svom kabinetu

Na samom početku radova gde je investitor izgradnje bio JP „Putevi Srbije“, a izvođač radova PZP „Požarevac“, vlasnik nekadašnje “Mode” zbog ne rešenih imovinsko-pravnih odnosa, uz prisustvo policije i krivične prijave zaustavio je radove.

U istom periodu je utvrđeno da je kružni tok zauzeo i parcelu restorana “Knez” koji se nalazi u neposrednoj blizini. Radovi su nakon toga obustavljeni, a posle određenog vremena nastavljeni. Kako su radovi, i na koji način nastavljeni kasnije smo utvrdili, ali postavlja se pitanje – Ko je izdao građevinsku dozvolu ako nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi?

Naime, kako saznajemo, predsednik opštine Velikog Gradišta, Dragan Milić, je bez znanja Skupštine i bez skupštinske Odluke sklopio sporazum sa vlasnikom nekadašnje “Mode”, i na ime kvadrature koja je oduzeta za kružni tok dodeljeno mu je zemljište u centru grada do njegove kafane gde on trenutno ima letnju terasu, za koju je imao ugovor o zakupu i plaćao opštini godišnji zakup. Na ovaj način opština je oštećena.

Slična stvar je urađena i sa vlasnikom parcele restorana “Knez”, kome je na ime oduzete kvadrature semljišta za izgradnju kružnog toka, data kvadratura ispod njegovog privremenog objekta koji se nalazi u centru grada, u parku, kod bivše autobuske stanice.

Međutim, ova zakulisana radnja nikad ne bi izbila na videlo, da Skupština, ne znajući za sporazum o neplaćanju zakupa, oduzela je parcelu na kome se nalazio privremeni objekat vlasnika restorana “Knez”, i naložila rušenje istog. Na osnovu toga vlasnik biše “Mode” i restorana “Knez”, su tužili opštinu Upravnom sudu, i uz tužbu priložili su sporazum koji su potpisali sa predsednikom opštine, Draganom Milićem.

Na osnovu svega gore u tekstu navedenog, postavljaju se niz pitanja:

1. Koja komisija je procenila da kvadrat zemljišta na periferiji grada, vredi isto koliko kvadrat u centru grada?

2. Da li je konsultovana komisija za pravna pitanja čiji predsednik je Vladimir Štrbac, poverenik SNS-a u Velikom Gradištu, i jedini pravnik u toj komisiji od tri člana, dok ostala dva člana primaju po 30 hiljada dinara mesečno, i sve potpisuju šta im se poturi.

3. Zakonom je predviđeno, da za sva otuđena i nabavku opštinskog zemljišta, mora da postoji skupštinska Odluka. Kako se ovo pitanje nikad nije našlo na Skupštini?

4. Obzirom da sporazum bez skupštinske Odluke nema nikakvo pravno dejstvo, postavlja se pitanje – Da li je namera predsednika bila da prevari starnke i JP “Putevi Srbije”, da su pravno-imovinski odnosi rešeni?

5. Koliko još ima zloupotreba od strane predsednika opštine Dragana Milića oko nabavke i prodaje zemljišta za koje mi ne znamo. Isto kao i prodaja zemljišta Silver Lejku za 800 evra, a nakon par godina kupovina tog istog zemljišta po nekoliko hiljada evra po aru.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker