TRKA LEGIONARA: Uspešno održan prvi polumaraton u Kostolcu (VIDEO)

U subotu 30. septembra održan je prvi polumaraton “Trka legionara” u Kostolcu, na kome je učešće uzelo 237 takmičara iz cele Srbije.

Prvi Kostolački polumaraton organizovali su Gradska opština Kostolac, Kulturno – sportski centar “Kostolac” i Sportsko udruženje “Maraton tim Požarevac”. Veliki doprinos uspehu “Trke legionara” dalo je i stotinak volontera, 75 licenciranih redara i 30 različitih sponzora.

Za „Trku legionara“ je bilo prijavljeno 237 takmičara iz cele Srbije. Polumaraton je startovao u centru Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra ulicama rudarskog grada i Starog Kostolca cilj je bio u popularnom Arheološkom parku “Viminacijum”.

Najuspešnija u ženskoj konkurenciji bila je Aleksandra Marinkov, na drugoj poziciji završila je Danijela Cvetković, dok je treća bila Jelisaveta Jovičić. Pobednik u muškoj konkurenciji je Nenad Živković, drugi je bio Zoran Radičanin, a treći je bio Novica Stojanović. Na kraju “Trke legionara” specijalne nagrade dobili su nastariji i najmlađi učesnik polumaratona – Lazar Sekulić (70 godina) i Srećko Stojadinović (17 godina).

Kostolački polumaraton su upotpunile i dve prateće trke. Prva je bila “Trka slatkiša”, u kojoj se 50 mališana iz vrtića nadmetalo na stazi dugoj 100 metara. Najbrža devojčica je bila Staša Maksić, a najbrži u konkurenciji dečaka bio je Bogdan Đokić.

U “Trci zadovoljstva”, u kojoj su se na stazi dugoj pet kilometara mogli takmičiti svi ljubitelji trčanja, bilo je 59 učesnika. Najuspešnija u ženskoj konkurenciji je bila Stefana Cerovina, trku je na drugom mestu završila Nevena Andrejić, a na trećem Jelena Kostić. Stazu dugu pet kilometara u muškoj konkurenciji najbrže je pretrčao Dejan Španović, drugi je kroz cilj prošao Zoran Manojlović, a treći Luka Jovanović.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker