VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni kučevački naprednjaci zbog zloupotrebe službenog položaja!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Foto: Ilustracija

Uhapšeni su odgovorno lice šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ iz Kučeva N.Ž. (1972), kao i D.M. (1979) i O.S. (1970), kome se na teret stavlja i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni se terete da su korišćenjem svog stvarnog uticaja i prokoračenjem granice svojih ovlašćenja, prilikom ugovaranja prodaje drvne mase javnog preduzeća „Srbija šume“ na području šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ stavili u povoljniji položaj dva kupca, čime su im omogućili da imaju prioritet pri isporuci drvne mase sa pristupačnih lokacija.

Oni se terete i da su korišćenjem svog službenog položaja i stvarnog uticaja posredovali kod trećeosumnjičenog O.S., zaposlenog u šumskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, da iskoristi svoj službeni položaj i sačini dokumentaciju sa neistinitim sadržajem o količini drvne mase.

Na taj način osumnjičeni su za sebe i još dva privredna društva ostvarili protipravnu imovinsku korist od oko 10 milona dinara.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv četvoro zaposlenih u šumarskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Oni se terete da su sačinjavali službene isprave – propratnice za prostorno drvo u koje su unosili neistiniti sadržaj o poreklu drvne mase, čime su omogućili prisvajanje protivpravne imovinske koristi većem broju fizičkih lica od 327.247 dinara, za koliko su oštetili javno preduzeće „Srbija šume“ i „Severni Kučaj“.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker