VUČIĆ PRISUSTVUJE SEDNICI: Francusko-nemački predlog za KiM danas na sednici Vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sednici Vlade o Kosovu i Metohiji. Očekuje se da će Vučić izvestiti Vladu o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom i o predlogu sporazuma sa Prištinom, koji je Srbiji ponuđen, ali nije javan. Vučić će se obratiti javnosti u 20 časova.

Uoči sednice Vlade na koju je pozvala predsednika države, premijerka podseća na zaključak koji je izneo Aleksandar Vučić posle razgovora sa zapadnim diplomatama – Srbija je spremna da razgovara o konceptu evropskog predloga. Međutim, ne precizirajući, i ona ističe da postoji jedan najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora.

“Važno nam je da se dalje borimo za jaku Srbiju u svakom pogledu. Sve ćemo otvoreno i transparentno komunicirati sa našim narodom, sve teške odluke donosićemo sa našim narodom, a svu odgovornost ponećemo mi”, istakla je premijerka.

Podrška Vučiću u pregovorima stiže od koalicionog partnera. U danima kada se, kaže Ivica Dačić, odlučuje o vitalnim interesima države, stranke treba da pokažu odgovornost i jedinstvo.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker