PROJEKAT UNICEFA: Veliko Gradište dobilo školu roditeljstva

U Domu zdravlja u Velikom Gradištu, u organizaciji lokalne samouprave, počela je sa radom besplatna multisektorska škola roditeljstva.

Foto: Promo

Škola roditeljstva je otvorena kroz projekat „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu”, podržan kroz program „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru”, koji sprovodi Unicef, SKGO i Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima, uz finansijsku podršku Fondacije „Lego”.

Cilj programa je unapređenje kapaciteta sistema za dostupnu, pravednu i kvalitetnu podršku roditeljima i starateljima dece ranog uzrasta, od rođenja do šeste godine, kako bi imala uslove za dobro zdravlje i kvalitetnu ishranu, podsticajne odnose sa svojim roditeljima/starateljima zasnovane na razigranim i negujućim interakcijama, prilike za rano učenje kroz igru, sigurno i bezbedno okruženje.

Kroz međusektorsku saradnju svih partnera na projektu u Velikom Gradištu biće pružena podrška roditeljima i budućim roditeljima kroz edukacije i informacije u vezi sa ovom temom.

Aleksandar Bogojević iz SKGO ocenio je da je dobro što je škola smeštena u Domu zdravlja. Naglasio je da Veliko Gradište predstavlja primer dobre prakse koji treba promovisati jer sve institucije funkcionišu kao jedna.

Koordinatorka projekta Jasmina Štrbac kazala je da radna grupa i eksperti partnera na projektu rade na programiranju aktivnosti, što će rezultirati izradom programa konkretnih mera do kraja ove godine.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić kazao je da je cilj postignut ukoliko projekat doprinese podsticaju rađanja i zdravlju dece, te da će opština uvek podržati takve aktivnosti.

“Sve što uložimo za dobrobit naše dece, to je bogatstvo, to je prava investicija i nema bolje“, poručio je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Nosilac projekta je opština Veliko Gradište, a partneri su Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i Predškolska ustanova “Majski cvet”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker