LEGLO KORONE: Veliki broj radnika zaraženo virusom COVID-19 u farmi svinja kod Velikog Gradišta!?

Veliki broj radnika farme svinja „Asprom“ koja se nalazi u neposrednoj blizini sela Požeženo kod Velikog Gradišta obolelo je od korene i oni se nalaze u nekoj od kovid bolnica u Beogradu, ili na kućnom lečenju.

Kako nezvanično saznajemo od rodbine jer zvanične informacije niko neće da iznese, svi oni su bili hospitalizovani na infektivno odeljenje požarevačke opšte bolnice sa jasnom dijagnozom upale pluća.

Svi oni su na brzom testu otkrivanja virusa COVID-19 bili negativni. Tek, posle nekoliko dana pošto im se klinička slika pogoršala urađen im je PCR test koji je kod svih pokazao da su pozitivni.

Odmah nakon otkrivanja virusa COVID-19 kod pacijenata oni su bolničkim sanitetima odveženi u nekolko kovid bolnica u Beogradu, mahon na Bežanijskoj kosi i na VMC na Karaburmi, gde su im lekari odredili adekvatnu terapiju.

Pošto su imali, kako smo saznali od rodbine i prijatelja obolelih, srednje težu kliničku sliku bila im je određena i terapija kiseonikom.

Prema njihovim rečima oni su nekoliko dana bili pod kiseoničom maskom, ali nakon što im se nakon par dana zdravstveno stanje bilo popravilo terapija kiseonikom im je bila ukinuta.

Oni trenutno imaju lakšu kliničnu sliku i mahom su se skoro svi potpuno oporavili i pušteni svojim kućama na dalje lečenje uz proceduru koja je za takve prilike određena.

Jedan prijatelj obolelih koji je upoznat sa prilikama u farmi svinja „Asprom“ kaže da je svim obolelima rečeno da niko ne sme u javnost da iznese da li, i koliko obolelih ima u firmi. Prema njegovim rečima o celokupnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj farmi upoznati su i u Domu zdravlja u Velikom Gradištu i u ZZJZ Požarevac, ali da je svima stigla naredba da ne iznose podatke o broju zaraženih.

Prema njegovim rečima virusom korona zaraženi su i skoro svi članovi njihovih porodica, s obzirom da nisu znali da su pozitivni na virus COVID-19 dok nisu dobili simptome.

Želeli smo da pitamo nekog iz same farme svinja „Asprom“ za komentar o našim saznanjima ali nismo uspeli pošto nam se niko nije javljao sa firminog broja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker