Unija žena SNS-a u Velikom Gradištu osudile uvrede Sergeja Trifunovića

Unija žena opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Velikom Gradištu osudila je uvrede koje je glumac Sergej Trifunović izrekao na račun Ivane Žigić novinarke “Srpskog telegrafa” na društvenim mrežama.

Članice SNS-a u Velikom Gradištu su ocenile da je ponašanje poznatog glumca “duboko zabrinjavajuće” i kao takvo se mora maksimalno osuditi, jer, prema njihovim rečima, verbalno nasilje vrlo lako može prerasti i u fizičko nasilje.

“Unija žena opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Velikom Gradištu najoštrije osuđuje najnovije uvrede, koje su od strane čoveka koji nije zaslužio da mu se u ovom saopštenju spomene ni ime, izrečene ne samo na račun jedne žene već na račun svih nas majki, sestara, ćerki, radnica koje želimo da živimo i radimo u normalnoj Srbiji. Mi nećemo zemlju u kojoj se žene nazivaju k*a, vređaju i omalovažavaju samo zato što rade svoj posao. Nećemo zemlju u kojoj se ženama preti silovanjem i linčom samo zato što staju iza politike koju predstavlja Aleksandar Vučić. U Srbiji su žene bezbroj puta pokazale svoju hrabrost, odlučnost i snagu. U Srbiji su žene smele, ravnopravne i poštovane. Uvrede koje su u predhodnom periodu iznošene na račun žena upravo su manifestacija volje pojedinca da sruše takav sistem u kome su žene simbol snage, lepote i dobrote. S tim u vezi ističemo da ćemo odlučno stati protiv svakog vida verbalnog i fizičkog nasilja čiji je jedini cilj sprečavanje da zemlja ima bolje sutra”, kazale su članice SNS-a u Velikom Gradištu.

One su poručile da žele da podignu glas protiv primitivnog ponašanja i propagiranja nasilja i mržnje nad ženama.

Sergej Trifunović, poznati domaći glumac, nazvao je novinarku Ivanu Žigić “kurvom” nakon što je ona od njega zatražila izjavu. Trifunović je potom SMS prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

Žigić je najavila da će zbog izrečenih uvreda protiv glumca podneti privatnu tužbu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker