UZ MORALNU PODRŠKU OPŠTINE: Ubrazano napreduju radovi na izgradnji crkve u Češljevoj Bari (FOTO)

Radovi koji su nastavljeni u martu, na Izgradnji crkve Svete Trojice u Češljevoj Bari, ubrzano napreduje.

Foto: SOVG

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, sa njegovim vernim saradnicima, obišao je radove gde ih je dočekao predsednik Mesne zajednice, ujedno i podpredsednik Crkvenog odbora, Živorad Ilić, sa izvođačima.

Foto: SOVG

Do sada su završeni kompletni unutrašnji radovi na malterisanju i električnim instalacijama. Takođe, do ovog meseca postavljeni su i svi prozori kao i vrata na crkvi.

Prva faza radova okončana je krajem prošle godine kada su urađeni grubi građevinski radovi i spoljašnjost crkve te postavljen veći deo bakarnog krova. Ovih dana privedeni su kraju radovi na krovu, a ozidana je i ograda crkvene porte sa kapijom.

Foto: SOVG

Za metalni deo Mesna zajednica i Crkveni odbor već su ugovorili izradu pa će ograda kompletno biti završena u septembru. Takođe, ugovoreni su i radovi na ikonostasu, plaćeni delom sredstvima opštine, a početkom juna biće urađena priprema poda crkve za popoločavanje granitnim kamenom.

Foto: SOVG

Izgradnju finansiraju Mesna zajednica i meštani Češljeve Bare sa preko 70 hiljada evra, uz veliku moralnu podršku opštine Veliko Gradište.

(SOVG)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker