DVA RAZORNA ZEMLJOTRESA U ZAGREBU: Teško povređeno dete od 15 godina, vatrogasci izvlače ljude iz ruševina (VIDEO)

Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a potom je usledio još jedan jačine pet stepeni javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Petnaestogodišnje dete povređeno je u zemljoresu u Zagrebu, ono se nalazi u bolnici u tom gradu a njegovo stanje je kritično, potvrdili su doktori. Vatrogasci su i dalje na terenu i izvlače zarobljene u ruševinama, potvrđeno je Hini u nedelju u Zavodu za Hitnu medicinu Grada Zagreba.

“Dobili smo dojavu o urušavanju zgrade u Đorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško povređeno dete”, rekao je Žarko Rašić, direktor Zavoda za hitnu medicinu.

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih https://bit.ly/2Wxi1L2

Posted by HRT Vijesti on Недеља, 22. март 2020.

Dete je hitno prevezeno u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj, a njegovo stanje je kritično, potvrdili su doktori.

Grad je teško oštećen, u centru grada su velike štete, padale su fasade i uništeni automobili. Pao je i vrh tornja zagrebačke katedrale, a građani su izašli na ulice koje su prepune cigle i delova fasade.

UŽIVO IZ ZAGREBA – evakuacija rodilja iz petrove bolnice

Posted by HRT Vijesti on Недеља, 22. март 2020.

Mnoge zgrade u samom centru najviše su oštećene, popucali su zidovi i stropovi u stanovima. Građani koji je potres probudio doživeli su šok, ali su svi mirni, koliko se u takvim okolnostima može biti.

Materijalna šteta je velika, a svi očekuju šta će dalje biti i koliko još udara sledi.

Uživo iz središta Zagreba koji je pogodio potres… Sve pratite na: https://bit.ly/2QzO1KP

Posted by HRT Vijesti on Субота, 21. март 2020.

Onaj u 7:00 časova bio je takođe jak, ali je trajao kraće od prvog, kada se grad tresao gotovo 10 sekundi. Treći udar potresa pogodio je Zagreb u 7:42, bio je manje snažan od prva dva, ali je trajao nešto duže od drugog.

Štete su od potresa i na nekoliko zagrebačkih bolnica gde se evakuišu pacijenti. Istovremeno pristižu građani koji su ozleđeni u potresu, a među njima je i jedno dete.

ZAGREB UŽIVO – Ispred Klinike za traumatologiju u Draškovićevoj i obraćanje ministra Davora Božinovića. Sve pratite na: https://bit.ly/2xk5900

Posted by HRT Vijesti on Недеља, 22. март 2020.

Hrvatski državni vrh evakuisan je iz stanova gde žive i očekuje se da će nakon hitnog sastanka dati izjave za medije.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close