EKSKLUZIVNI SNIMAK: Rusi prebacili S-400 i „Pancir S“ vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su divizion S-400 i baterija „Pancir S“ prebačeni u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu.

Foto: Screenshot

„Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima „Pancir S“ prebačen je vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije“, navodi se u saopštenju Ministarstva, a prenosi Sputnjik.

U saopštenju se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vežbi „Slovenski štit 2019“.

Ministarstvo dodaje da je ovo prvi put da divizion S-400 i sistem „Pancir S“ učestvuju u vojnim vežbama na teritoriji strane države.

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije „Slovenski štit 2019“ održava se na teritoriji Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, vežba će biti realizovana u rejonu aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici i na poligonu „Pasuljanske livade“, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker