Prvi filmski kamp u Kučevu

Centar za kulturu “Veljko Dugošević” iz Kučeva, u želji da promoviše kulturu i tradiciju svog kraja i da Kučevo pozicionira na medijskoj mapi Srbije, organizuje prvi filmski kamp.

Detalj sa snimanja

Ugledni novinari, autori gledanih emisija, televizije sa nacionalnom frekvencijom, pozvani su da snime priče, zapise, reportaže i dokumentarne filmove sa temama koje promovišu naš kraj, kulturu, znamenite ličnosti, aktuelne društvene teme.

Kamp traje od januara do kraja oktobra, gotovo 10 meseci. Do sada snimljene su reportaže i zapisi, za Radio televiziju Srbije, o Borandeu-tradicionalnom božićnom jelu kod Vlaha, o reciklaži, umetnosti Zagorke Srbović i 52. Homoljskim motivima, kao i kultna emisija “Znanje imanje”. Za TV Prva snimljene su teme za emisiju “Exploziv” o Margi-kolu za mrtve, arheološkom lokalitetu u Rabrovu, Vranduk-napuštenoj vojnoj fabrici, štulašima, železnici, gastarbajterima, povratnicima iz inostranstva i o Dubočkim rusaljama.

Poslednja aktivnost je gostovanje i predstavljanje opštine Kučevo na Happy Tv u emisiji “Prelo u našem sokaku”. Snimljen je i dokumentarni film o pesmi bez reči u produkciji Tv Centra iz Svilajinca. Očekuje nas, tokom leta, snimanje dva dokumentarna filma o Žanki Stokić, čuvenoj srpskoj glumici iz Rabrova i Davorjanki Paunović iz Kučeva, ljubavnici Josipa Broza Tita.

Takođe snimiće se još deset priloga o zanimljivim ljudima, starim zanatima, poljoprivredi i prirodnim bogatstvima, kulturnom nasleđu i turističkim potencijalima.

Centar za kulturu i opština Kučevo ne finansiraju novčanim sredstvima filmski kamp te je značaj ovog projekta daleko veća, budući da se na ovaj način afirmiše opština Kučevo.

M.V.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close