PROTEST U DELIBLATU: Nećemo migrante, hoćemo da se ovde leče naši ljudi zaraženi koronom! (FOTO)

Više od 500 stanovnika opštine Kovin okupilo se danas u Deliblatu, kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Komesarijata za izbeglice i migracije o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike u Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Foto: Facebook

Kako prenosi portal ePačnevo, demonstranti su tražili da se tu smeste građani Srbije koji su zaraženi virusom korona.

Okupljeni su svojim vozilima blokirali ulaz u Deliblato, kao i ulaz u ŠRC Čardak. Pokrenuta je i online peticija, koju je do sada potpisalo više hiljada građana Srbije.

“Zašto migranti? Zašto se ovde ne stacioniraju naši ljudi, kojima je potrebna izolacija zbog virusa Covid-19? Opština Kovin svakako nema smeštajne kapacitete za zaražene koronom, kapacitete koje od nje traži Ministarstvo zdravlja! Pa, gde je bolje za one čija je pluća napao virus, nego u vazdušnoj banji kakva je Deliblatska peščara? A to što građane niko ništa nije pitao, niti obavestio, druga je priča”, prenosi ePančevo reči okupljenih u Deliblatu.

Foto: Facebook

Isti izvor piše i da zaposleni u ŠRC Čardak “strahuju za svoju egzistenciju”, jer ne mogu da budu raspoređeni na druga radna mesta u JP “Vojvodinašume”, a Komesarijat nema nameru da ih preuzme.

“A i da nas preuzmu, neću da dadiljam migrante, makar i otkaz dobio. Svakodnevno čitamo iskustva medicinskih i drugih radnika iz zemalja EU, koji moraju da brinu o njima, a prema kojima se migranti ophode nasilno i sa nipodaštavanjem. Neću, ni po cenu otkaza”, prenosi ePančevo reči neimenovanog zaposlenog.

Dok naše gradjane drži pod šatorom, blokirane po granicama, sprema sajmiste, izbeglice naseljava u Kovinu i Deliblatu!!!…

Posted by Aleksandar Kacarevic on Среда, 25. март 2020.

Ovaj portal piše i da se primopredaja objekata između Komesarijata i JP “Vojvodinašume” desila se 20. marta, ali da je dokument kojim je to utvrđeno sačinjen sa greškom, pošto u njemu navodno piše da se ŠRC Čardak nalazi u opštini Alibunar, a ne u opštini Kovin, gde se i nalazi.

ŠRC Čardak nalazi se u prvom stepenu zaštite, Specijalnog rezervata prirode Deliblatska peščara.

Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari

Ne znamo da li je u pitanju ksenofobija ili nešto drugo, ali nadamo se da će i ovaj protest imati slični epilog kao pre dve i po godine u Šidu. Tada su roditelji protestovali jer nisu hteli da migrantska deca idu u školu sa njihovom, ali kada su ugledali decu, videli su da su u pitanju – deca, i odustali od protesta.

https://twitter.com/fragma_dia/status/1242775739482738691

(Tpknews.com/ePančevo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker