Projekat „Kultura bez granica“ u Požarevcu

U Tabačkoj čaršiji u centru Požarevca postavljeni su štandovi lokalnih umetnika i zanatlija, kojima se pruža podrška projektom „Kultura bez granica”, u okviru EU programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije.

Štandovi u Tabačkoj čaršiji

Ovim projektom upotpuniće se turistička ponuda Požarevca i rumunske opštine Anina, a neafirmisanim umetnicima to će biti prilika da se predstave na tržištu. Planirano je da se do kraja projekta, koji traje do 23. decembra, u Požarevcu postavi balon-hala sa terenom za mali fudbal, bine sa kompletnom tehničkom opremom i rasvetom i 20 turističkih info kućica.

– Vrednost projekta je oko 502.000 evra, od čega Požarevcu pripada 277.000 evra, a Anini 225.000. Ovim projektom zajednički sprovodimo sve aktivnosti i kroz promocije i razmene iskustava pokušavamo da podržimo kulturu i umetnike – rekla je Aleksandra Đorđević, menadžer projekta i rukovodilac Lokalnog ekonomskog razvoja.

Ulična manifestacija u Požarevcu trajaće do 1. septembra, a nakon toga svoju kulturu promovisaće predstavnici Anine. Građanima ove rumunske opštine Požarevljani će se predstaviti u julu i avgustu, folklornim i plesnim nastupima.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker