VUČIĆEV FALSIFIKAT ORIGINAL: Krivična protiv golubačkog raspopa godinama stoji u nekoj fioci

Nakon objave na našem portalu o sukobu interesa predsednika opštine Golubac, crnogorsko-golubačkog raspopa Nebojše Mijovića, i falsifikovanja rešenja Agenciji za borbu protiv korupcije, u decembru 2019. godine, pokrenut je pravni postupak protiv raspopa.

Crnogorski-golubački raspop Nebojše Mijović

Od novembra 2014. godine, pa sve do sada, predsednik opštine Golubac je raspop Nebojša Mijović, koji se od početka mandata nalazi u sukobu interesa, budući da istovremeno radi na funkciji predsednika opštine i vodi svoju privatnu lekarsku ordinaciju. Nakon više upućenih prijava Agenciji za borbu protiv korupcije od strane građana Golupca, Agencija mu je izrekla meru upozorenja, jer nije pisanim ovlašćenjem poverio nekom drugom licu poslovođenje u njegovoj privatnoj ordinaciji. Nakon što nije postupio ni po meri upozorenja, Agencija za borbu protiv korupcije 7. juna 2018. godine donosi rešenje i izriče preporuku za razrešenje raspopa Nebojše Mijovića sa javne funkcije predsednika opštine Golubac.

Kako se po ovoj preporuci nije postupalo, i kako je interesovanje građana za ovu temu poraslo, u decembru 2019. godine na fejsbuk stranici SNS Golubac, izašao je navodni dokument Agencije za borbu protiv korupcije koji je donet 12. decembra 2018. godine. U njemu se navodi da se „na zahtev raspopa Nebojše Mijovića od novembra 2018. godine, daje saglasnost da on svoju lekarsku delatnost može da obavlja kao dopunski rad nakonon isteka punog radnog vremena“. Ipak, u samom rešenju postoji niz nelogičnosti koje jasno ukazuju da se radi o falsifikatu.

Falsifikovano rešenje koje je objavio SNS Golubac

Naime, u gornjem desnom uglu rešenja, vidi se da se radi o predmetu koji nosi oznaku iz 2014. godine, a u rešenju se kao datum donošenja navodi 12. decembar 2018. godine, dok je kao direktor potpisana Tatjana Babić, koja je tu funkciju prestala da obavlja 20. decembra 2016. godine. Inače, funkciju direktora Agencije tada od 17. janura 2018. godine vrši Dragan Sikimić, što su podaci sa zvaničnog sajta Agencije. Takođe, sporno rešenje nije objavljeno niti na sajtu Agencije, niti u Službenom glasniku, što je Agencija u obavezi da čini sa svim rešenjima.

Fejsbuk objava SNS Golubac u kojoj su objavili falsifikovano rešenje

Jasno je da se radi o krivičnom delu iz člana 355 Krivičnog zakonika – Falsifikovanje isprave, i to stav 2. koja predstavlja teži oblik ovog krivičnog dela, budući da se radi o javnoj ispravi, i za isto krivično delo predviđena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina.

„Zahvaljujući građanima Golupca koji su stupili u kontakt sa pravnim timom Pokreta slobodnih građana, mesecima smo pratili slučaj koji se odvijao oko predsednika opštine Golubac dr Nebojše Mijovića, kome je izrečena preporuka razrešenja sa javne funkcije usled sukoba interesa, te smo proveravali i svu dostupnu dokumentaciju. Prethodnih dana došlo je do pokušaja lokalnog SNS-a da opravda zbog čega se nije postupilo po preporuci, međutim, iz rešenja kojem se predsedniku opštine navodno daje saglasnost za obavljanje dopunske delatnosti, a koju je lokalni SNS objavio na svojoj fejsbuk stranici, jasno se vidi da se radi o falsifikatu koji je toliko amaterski odrađen, da na njemu čak nije potpisan ni aktuelni direktor Agencije za borbu protiv korupcije. Ovo je još jedan vrlo opasan primer izigravanja zakona i obmanjivanja građana od strane visokih funkcionera Srpske napredne stranke, i zato pozivamo da reaguju nadležno tužilaštvo, Agencija za borbu protiv korupcije kao i celokupna javnost, budući da ovde posredi nije samo krivično delo falsifikovanja javne isprave za koje je zaprećena ozbiljna zatvorska kazna, ovde je u pitanju nov pokušaj falsifikovanja realnosti u kojoj živimo, a koju vrši još jedan u nizu lokalnih moćnika pod protekcijom aktuelne vlasti, isključivo zarad stranačkih i sopstvenih interesa. To ni u jednom demokratskom i pravno iole uređenom društvu ne sme proći bez kako krivične, tako i političke odgovornosti“, objašnjava advokat Vuk Đorđević, član Pravnog tima PSG.

I danas, posle sedam i po godina, ovaj pokrenuti pravni postupak protiv raspopa, stoji još uvek zabijen u nekoj fioci na koji se nakupilo sigurno tri prsta prašine.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker