POVODOM PRESUDE MONSTRUMU: Reagovanja oca devojčice koju je silovao očuh

Saša Mratić, iz Aleksandrovca kod Žabara, otac devojčice koju je silovao očuh, izjavio je za “TPKNEWS” da je 15 godina zatvora malo za petogodišnje psihičko i fizičko zlostavljanje devojčice, kao i da očekuje hapšenje majke zbog prikrivanja ovog užasnog zločina.

Dodaje i da veruje rođacima da je monstrum osim pastorke silovao i taštu i da je majka devojčice znala i za to.

– Želim da demantujem izjavu direktora CSR Despotovac da sam prekinuo svaki kontakt sa ćerkom, a to da razmišljaju da je vrate majci jer je slobodna je neviđeni skandal. Tužbu za starateljstvo sam povukao jer mi je pre suđenja u prostorijama CSR ćerka drhtavo i uplašeno odgovarala da se odlučila za majku, a vođa slučaja mi zapretila tužbom lišavanja roditeljskog prava ako se u medijima i dalje budem bavio pedofilom -, kaže Mratić.

– Na ročištu za starateljstvo je pročitana neistinita izjava CSR da je majka podobna a da sam ja loš. Zbog takvih zloupotreba i kršenja zakona i prava od CSR ja sam povukao tužbu kako bixhćerku spasao daljih maltretiranja, a viđanja i kontakte samo odbio ali samo u toj ustanovi, ne želeći tako više da im dajem legitimitet za zloupotrebe. Podsećam da je nakon hapšenja pedofila i njenog razmeštanja u hraniteljsku porodicu, CSR odmah dozvolio kontakt majke i devojčice iako su postojale osnovane sumnje da je majka znala za sve to, kako je devojčica rekla psihologu. Posle tih kontakata devojčica menja izjavu datu u Tužilaštvu, kako se ipak nije žalila majci -, dodaje otac nesrećne devojčice.

– Kada sam počeo da je viđam ona mi se putem SMS poruke požalila da ju je napadao i komšija iz sela, za šta se takođe žalila majci. Poruku sam prosledio CSR i Tužilaštvu, posle čega mi je CSR zabranio telefonski kontakt sa njom. Sve to je bilo pre suđenja za starateljstvo. Na daljim ispitivanjima ona menja iskaz i u tom slučaju. Kada sam vođu slučaja pitao kako mogu da je guraju majci koja je prikrivala tri zločina i koja živi u takvim jezivim uslovima, kao i da njeni rođaci koji su išli tamo često znaju za sav taj horor, ona mi je hladno odgovorila da je to ne zanima i zapretila tužbom za lišavanje roditeljskog prava ukoliko nastavim da se medijski borim za istinu, posle čega sam prekinuo kontakt sa ćerkom isključivo zbog CSR koji je svojim postupcima uticao na ceo slučaj, na šta sam upozorio nadležno ministarstvo i Tužilaštvo -, navodi vidno potreseni otac.

– Čemu bi i kome da vrate devojčicu? Da i dalje živi u takvim uslovima, sa babom alkoholičarkom i majkom kojoj je mesto u zatvoru? Takođe, osim što se ja ne osećam bezbednim da odlazim tamo, strahujem za bezbednost moje ćerke. To je prava istina koju ni pored svedoka niko iz institucija ove zemlje ne želi da vidi i čuje, a ovaj horor se i dalje nastavlja za moju ćerku i mene -, zaključuje Saša Mratić.

TPKNEWS/M.L.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker