UBILI ČOVEKA ZBOG 20 EVRA I 300 DINARA: Posle ubice i sačesnik iz Knežice osuđen na robiju

Presudom Višeg suda u Požarevcu, posle ponovljenog suđenja, Mališa Dragutinović (52) iz Knežice osuđen je na 10 godina zatvora zbog saizvršilaštva teškog ubistva Slavoljuba Dragomirovića (66) iz Melnice.

Foto: M.Veljković

Ova presuda nije pravosnažna, jer optuženi ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu. Prvooptuženi Nebojša Milošević „Žaba“ (35) iz Knežice, u avgustu je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora i poslat je na izdržavanje kazne.

Za njegovog saučesnika suđenje je ponovljeno posle žalbe, da bi se utvrdilo da li je kod njega bilo umišljaja i da li je znao da će doći do ubistva, ali je u ponovljenom suđenju ponovo dobio 10 godina.

Saučesnik Mališa Dragutinović/Foto: Foto: M.Veljković

Zločin za koji se optuženi terete dogodio se 27. septembra 2018. godine, na putu Petrovac-Ranovac, na raskrsnici puta za Melnicu, kuda je Slavoljub išao ka kući, gurajući uzbrdo bicikl. Njega su optuženi pratili autom i prestigli ga ispred pomenute raskrsnice, gde su ga sačekali da naiđe kako bi ga opljačkali.

Prethodno je Nebojša Slavoljuba sreo u jednoj prodavnici na izlazu iz Petrovca, prema Knežici, i s njim popio nekoliko piva, kojim ga je ovaj častio. Kada je Slavoljub plaćao pomenuto pivo, Nebojša je video da ovaj ima kod sebe izvesnu količinu novca, mahom evre. Pošto je ranije čuo da je Slavoljub prodao njivu, smatrao je da kod sebe ima puno novca.

Ubica Nebojša MIlošević Žaba/Foto: M.Veljković

Zbog toga je pozvao prijatelja Mališu predlažući mu da ga opljačkaju. Ovaj je to prihvatio, ali kada su nesretnog Mališu ubili, uvideli su da u novčaniku ima samo 20 evra i 300 dinara, što su uzeli i međusobno podelili. Bicikl koji je Slavoljub vozio sakrili su u žbunju, planirajući da se kasnije vrate i ukradu ga, ali ih je policija preduhitrila.

Mesto ubistva Slavoljuba Dragomirovića/Foto: M.Veljković

Kada je telo pronađeno, u prvom trenutku se mislilo da je Slavoljuba udarilo neko vozilo, međutim ubrzo je istragom utvrđeno da je on ubijen. On je iza sebe ostavio suprugu i sina, koji su osobe sa posebnim potrebama.

ODALI GA OTISCI PRSTIJU

Na biciklu su nađeni Nebojšini otisci prstiju, a ovaj je pokušao pred policijom da se opravda govoreći da su otisci ostali pošto je u Petrovcu pokazivao Slavoljubu kako da menja brzine. Policajci mu nisu poverovali u tu priču, već su ga odmah uhapsili.

UBICE VEĆ OSUĐIVANE ZA RAZBOJNIŠTVO I NASILJE

Prvooptuženi Nebojša je već osuđen zbog razbojništva na pet godina i mesec dana, kao i više puta zbog teških krađa i krađa, dok je njegov prijatelj Mališa osuđen za nasilje u porodici.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker