NAŽALOST “ČARDAK” JE PAO: Pod okrivljem vanrednog stanja, Vučić naselio 700 migranata u opštini Kovin (VIDEO)

Brojna policija je juče rasterala mnogobrojne stanovnike opštine Kovin koji su se okupili u Deliblatu, kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Komesarijata za izbeglice i migracije o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike u Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Foto: Facebook

Policija je svima popisala tablice vozila i svakom građaninu koji je bio na protestu, napisala krivične. Posle 17:00 časova, nakon što je policija rasterala mnogobrojne stanovnike opštine Kovin koji su se okupili u Deliblatupod okrivlje vanrednog stanja prebacila 700 migranta u Školskom rekreativnom centru Čardak, gde je formirala novi migrantski centar. Iz opštine Kovin, tvrde da nisu ništa znali o ovome.

Nema ni jednog potvrđenog slučaja zaraženih korona virusom među 8.500 migranata koliko ih se nalazi u u 17 centara u našoj zemlji, a za sada nije bilo ni sumnjivih slučajeva, izjavio je Tanjugu komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

On je dodao da su zahvaljujući primeni mera još pre 14 dana migranti u centrima praktično u samoizolaciji

“Organizovane su prodavnice sa potrebštinama u centrima a u slučaju potrebe Western union dolazi da uruči novac, rekao je on i dodao da se u migrantskim centrima prve mere primenjuju još od 25. februara.

On je dodao da se broj migranata u Srbiji za vreme trajanja vanrednog stanja ne povećava, jer, kako je objasnio, vojska je izašla na granice a i migranti sami se teže odlučuju na pokret zbog situacije oko korona virusa u njima željenim zemljama Zapadne Evrope.

Posted by Belocrkvanske Novosti on Четвртак, 26. март 2020.

Cucić kaže da je problem prenaseljenost migrantskih centara, a da se on rešava u skladu sa naredbama u vanrednom stanju.

Kako je rekao u skladu sa naredbama u vanrednom stanju privremeni migrantski centar biće formiran u naselju Čardak.

“Taj centar poslužiće za adekvatan smeštaj nekoliko stotina migranata, kako bi se rasteretili migrantski centri u Vojvodini, a njegov karakter je izrazito privremen i trajaće najduže dva meseca posle ukidanja vanrednog stanja, rekao je Cucić.

Čardak je paviljonski kompleks u šumi na obodu Deliblatske peščare u opštini Kovin kojim su više godina upravljale Vojvodinašume.

Izgrađen je kao naselje za radne akcije, dugo godina je bio regionalni centar za obavljanje nastave u prirodi, a zatim su tu bile smeštene izbeglice.

Čardak, koji je kompleks objekat van naselja i na obodu šume, je poslednjih godina povratio svoju rekreativnu i ugostiteljsku funkciju, a povremeno su tu bile održavane i pripreme sportskih ekipa.

Oko migrantskih centara u Srbiji, rekao je Cucić, je prsten vojske odnosno ministarstva odbrane, tu su i svi vidovi policije, a obezbeđena je lekarska i sanitarna zaštita.

On je dodao da su sami migranti organizovani, i pomažu u ovoj uslovno rečeno samoizolaciji, koja je već dve nedelje u centrima u celoj Srbiji.

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Odlicno, nama naprave sajam za ne daj boze i da ne navodim sta jos, a njima daju Cardak, priroda, lepota ziva…fer podela, nema sta.

    1. Браво за власт…мигранте по хотелима а људе из дијаспоре у шаторима.
      Говорих ја пре извесног времена-али треба неко и да слуша.

      1. Tako se ne protestuje- morali su ici do kraja ili ne izlaziti uopste. Do kraja to je nesto sta bi fizicki sprecilo boravak dodjasa u opstinji

    1. Ako nije istina ove treba uhapsiti . A i ako je istina, sta raditi sa ljdima kad su vec tu, moraju se skloniti, to je i ljudski i zbog izolaci9je u ovooj situaciji.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker