NAŽALOST “ČARDAK” JE PAO: Pod okrivljem vanrednog stanja, Vučić naselio 700 migranata u opštini Kovin (VIDEO)

Brojna policija je juče rasterala mnogobrojne stanovnike opštine Kovin koji su se okupili u Deliblatu, kako bi iskazali nezadovoljstvo odlukom Komesarijata za izbeglice i migracije o naseljavanju migranata sa bliskog istoka i Afrike u Školsko rekreativni centar Čardak u Deliblatskoj peščari.

Foto: Facebook

Policija je svima popisala tablice vozila i svakom građaninu koji je bio na protestu, napisala krivične. Posle 17:00 časova, nakon što je policija rasterala mnogobrojne stanovnike opštine Kovin koji su se okupili u Deliblatupod okrivlje vanrednog stanja prebacila 700 migranta u Školskom rekreativnom centru Čardak, gde je formirala novi migrantski centar. Iz opštine Kovin, tvrde da nisu ništa znali o ovome.

Nema ni jednog potvrđenog slučaja zaraženih korona virusom među 8.500 migranata koliko ih se nalazi u u 17 centara u našoj zemlji, a za sada nije bilo ni sumnjivih slučajeva, izjavio je Tanjugu komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

On je dodao da su zahvaljujući primeni mera još pre 14 dana migranti u centrima praktično u samoizolaciji

“Organizovane su prodavnice sa potrebštinama u centrima a u slučaju potrebe Western union dolazi da uruči novac, rekao je on i dodao da se u migrantskim centrima prve mere primenjuju još od 25. februara.

On je dodao da se broj migranata u Srbiji za vreme trajanja vanrednog stanja ne povećava, jer, kako je objasnio, vojska je izašla na granice a i migranti sami se teže odlučuju na pokret zbog situacije oko korona virusa u njima željenim zemljama Zapadne Evrope.

Posted by Belocrkvanske Novosti on Четвртак, 26. март 2020.

Cucić kaže da je problem prenaseljenost migrantskih centara, a da se on rešava u skladu sa naredbama u vanrednom stanju.

Kako je rekao u skladu sa naredbama u vanrednom stanju privremeni migrantski centar biće formiran u naselju Čardak.

“Taj centar poslužiće za adekvatan smeštaj nekoliko stotina migranata, kako bi se rasteretili migrantski centri u Vojvodini, a njegov karakter je izrazito privremen i trajaće najduže dva meseca posle ukidanja vanrednog stanja, rekao je Cucić.

Čardak je paviljonski kompleks u šumi na obodu Deliblatske peščare u opštini Kovin kojim su više godina upravljale Vojvodinašume.

Izgrađen je kao naselje za radne akcije, dugo godina je bio regionalni centar za obavljanje nastave u prirodi, a zatim su tu bile smeštene izbeglice.

Čardak, koji je kompleks objekat van naselja i na obodu šume, je poslednjih godina povratio svoju rekreativnu i ugostiteljsku funkciju, a povremeno su tu bile održavane i pripreme sportskih ekipa.

Oko migrantskih centara u Srbiji, rekao je Cucić, je prsten vojske odnosno ministarstva odbrane, tu su i svi vidovi policije, a obezbeđena je lekarska i sanitarna zaštita.

On je dodao da su sami migranti organizovani, i pomažu u ovoj uslovno rečeno samoizolaciji, koja je već dve nedelje u centrima u celoj Srbiji.

6 Comments

 1. Odlicno, nama naprave sajam za ne daj boze i da ne navodim sta jos, a njima daju Cardak, priroda, lepota ziva…fer podela, nema sta.

  1. Браво за власт…мигранте по хотелима а људе из дијаспоре у шаторима.
   Говорих ја пре извесног времена-али треба неко и да слуша.

   1. Tako se ne protestuje- morali su ici do kraja ili ne izlaziti uopste. Do kraja to je nesto sta bi fizicki sprecilo boravak dodjasa u opstinji

  1. Ako nije istina ove treba uhapsiti . A i ako je istina, sta raditi sa ljdima kad su vec tu, moraju se skloniti, to je i ljudski i zbog izolaci9je u ovooj situaciji.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close