PARKING SERVIS: Za spratnu javnu garažu u Požarevcu potrebno 60 miliona dinara

Na području grada Požarevca ima oko 23.000 registrovanih automobila, a za većinu njih već godinama ne postoji dovoljan broj parking mesta.

park-servis

Na pet zatvorenih i više uličnih parkinga može da se smesti tek oko 1.200 vozila, pa je svima u Požarevcu postalo jasno da izgradnja spratne javne garaže predstavlja – neophodnost.

Pripremama za realizaciju takve investicije mogli bi da započnemo već naredne godine – kaže direktorka JP “Parking servis” Verica Savić. – Iako je Požarevcu javna garaža preko potrebna, najpre je neophodno uraditi detaljnu analizu, odnosno studije ekonomske opravdanosti i isplativosti. Tek posle toga, u dogovoru sa osnivačem, mogla bi da se nabavi jedna montažna garaža čija bi vrednost približno iznosila oko 60 miliona dinara.

Inače, o spratnoj garaži u centru grada se priča još od 2010, kada su tadašnje gradske vlasti najavile da će u najužoj gradskoj zoni biti izgrađena čak tri takva objekta. Argument je – osim velikog broja vozila koja zauzimaju i trotoare – bila i namera da se centralni deo Požarevca pretvori u pešačku zonu.

Nažalost, ništa od toga nije realizovano, pa aktuelna garnitura lokalne vlasti – koju čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije – ima gotovo istorijsku šansu da i te kako olakša život ljudima u srcu Braničeva.

U Požarevcu postoji pet zatvorenih parkinga: pored zgrade nekadašnje robne kuće “Beograd” u Sinđelićevoj ulici, kod zelene pijace “Krug”, preko puta hotela “Dunav”, pored Osnovnog suda i kod Centra za kulturu. Na njima je, ukupno, više od 300 mesta za automobile, dok na uličnim parkinzima – u prvoj i drugoj zoni – može da se smesti još oko 900 automobila.

Čak i kada ima slobodnih mesta za parkiranje na u tu svrhu opredeljenim gradskim površinama, brojna vozila se parkiraju na nedozvoljenim mestima, a za njihovo odnošenje služi jedno “pauk” vozilo. S obzirom na to da je i ono poprilično dotrajalo, u “Parking servisu” naredne godine – u saradnji sa lokalnom samoupravom – planiraju kupovinu novog, čija je vrednost oko 13 miliona dinara.

TPKNEWS/Novosti

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker