ODBOR PODRŽAO IZMENE I DOPUNE ZAKONA: Migranti će uskoro lakše dolaziti do srpskog državljanstva

Skupštinski odbor za odbranu i unutrašnje poslove usvojio je predlog izmena i dopuna Zakona o strancima i Zakona o državljanstvu, kojima je olakšana i ubrzana procedura dozvole boravka i smanjena papirologija.

Ilustracija/Screenshot

Najveća novina predloženih izmena i dopuna Zakona o strancima je što je omogućeno da se i boravišna dozvola i radna dozvola dobiju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, čime je proces pojednostavljen i radnicima i poslodavcima, koji mogu podneti zahtev za boravak i rad više stranih državljana odjednom.

Predviđeno je i da radna dozvola vredi tri godine, a ne jednu, kao do sada, a stalno boravište stranac može dobiti posle tri godine, umesto pet, što je važeći propis.

Novina je i da će vize za ulazak u Srbiju biti izdavane u elektronskom formatu, što će olakšati dolazak državljana onih zemalja u kojima Srbija nema diplomatsko-konzularna predstavništva.

Izmenama Zakona o državljanstvu olakšan je upis u knjigu državljana, a stranac može postati državljanin Srbije posle tri godine stalnog boravka.

Supružnici državljana Srbije koji nemaju stalno boravište u Srbiji, državljanstvo mogu dobiti nakon 10 godina braka.

(Tpknews.com/RTS)

2 Komentari

  1. Samo naseljavajte Srbiju muslimanskim ekstremistima, pa ćemo na kraju kao u proročanstvu Tarabića, svi stati pod jednu šljivu. Ti migranti su mahom muškarci u najboljim godinama. Zanemarljiv je broj žena i dece. Sve izgleda kao da su dobili ratni raspored, da se rašire po Evropi. Međutim, ta ista Evropa debelo plaća onim državama, koje hoće nastaniti migrante na svojoj teritoriji. Računica je kristalno jasna. Vučiću treba novac da potkupi svoje birače, a potrebni su mu i novi glasači, koji ga ne znaju. Tako da pomoću migranata, jednim udarcem ubija dve muve.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker