CIRKUS U KUČEVU: Naprednjaci po hitnom postupku, smenili njihovo kompletno napredno rukovodstvo opštine!

Na osnovu pismenog predloga trećine odbornika na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Kučevo sazvanoj po hitnom postupku, izabrano je novo rukovodstvo opštine Kučevo.

Foto: ekučevo

Dosadašnjih funkcija razrešeni su predsednica opštine Slavica Bulutić, koja je na tu funkciju stupila 17. decembra 2018.godine, glasovima te iste većine, njena zamenica, članovi opštinskog veća i njeni pomoćnici.

Za novog predsednika opštine izabran je Vladimir Stojanović koji je do sada obavljao funkciju predsednika SO, za zamenika predsednika izabran je Nebojša Mitrović, za predsednicu Skupštine opštine Mica Lukić Radenković dosadašnja zamenica predsednice opštine, a za članove Opštinskog veća Zoran Kuzmanović, Goran Pejić, Slaviša Marijoković, Ljubiša Vojić, Sanja Vukojević, Miloš Petrović, Davor Stanojević i Dragan Milosavljević.

Slavica Bulutić, smenjena predsednica Opštine Kučevo

Lokalni parlament Kučeva ima 43 odbornika. Većinu sa 25 odbornika čini koalicija SNS, Ljajićeva SDPS, Vulinov Pokret socijalista i Karićeva Snaga Srbije. Opoziciju čini GG “Doktor Darko Blagojević” sa 18 odbornika.

Odbornici Skupštine opštine Kučevo glasali su tajno, putem glasačkih listića. Od 31-og prisutnog odbornika za smenu rukovodstva opštine i izbor nove vlasti glasalo je njih 24 iz Odborničke grupe predvođene SNS-om. Sedam prisutnih odbornika opozicije nisu želeli da glasaju, niti su predali glasačke listiće.

Vladimir Stojanović, novi predsednik Opštine Kučevo

Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta Vlaha i bivši predsednik opštine Kučevo rekao je da je ovo unutrašnja stvar stranke SNS: “Mene je stranka postavila na mesto predsednika opštine jer su građani glasali da lista SNS koju sam ja predvodio dobije najveće poverenje. Posle pet godina pre isteka mog mandata dobio sam mogućnost da se angažujem na drugim zadacima. Iskreno, nemam ništa protiv Slavice, mislim da je vredna osoba, ali biti predsednik opštine nije jednostavno. Odlučeno je tako i dobiće priliku novi Predsednik”, rekao je Janošević.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker