NADUVANE LEŠINE SVINJA: Inspekcija na deponiji u blizini sela Požeženo, nije zatekla bilo šta neobično

U neposrednoj blizini sela Požeženo, kod Velikog Gradišta, obavljen je inspekcijski nadzor povodom informacije da su meštani tu otkrili leševe uginulih svinja.

lesine-svinja-veliko-gradiste-4

Reagujući na alarmantne fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama uginulih svinja sa farme „Ramski rit“, u vlasništvu beogradske firme „Asprom“, a o kojima su pisale i mediji, opštinska komunalna inspekcija nije zatekla bilo šta neobično na deponiji gde se odlažu uginule životinje, pa prvi čovek lokalne samouprave Dragan Milić, koji je i naložio izlazak na teren, pretpostavlja da su leševi životinja u međuvremenu zakopani.

– Inspekcija je stanje proveravala dva dana i zatekla je samo mašine koje su čistile teren, ali tek treba utvrditi šta se zapravo dogodilo – kaže Milić. – Žitelji Požežena su opravdano bili zabrinuti, jer uginule životinje privlače ptice i pacove, pa može doći do zaraze. Zato ću zatražiti pisano izjašnjenje od nadležnih u farmi svinja, a podatke prikuplja i veterinarska inspekcija. U konkretnom slučaju treba utvrditi da li uginule svinje zaista potiču sa farme „Ramski rit“ i kako su se našle bačene u ataru Požežena.

lesine-svinja-veliko-gradiste

U međuvremenu, iz „Asproma“ su poručili da – do okončanja inspekcijskog nadzora – ne žele bilo šta da komentarišu, a na internet-sajtu firme je navedeno da su od 2010. godine vlasnici farme „Ramski rit“, u koju godinama nije ulagano, pa su započeli temeljnu rekonstrukciju.

Prethodno je upravnik u firmi „Asprom“, Ljubiša Stevanović, kazao da nije bio upoznat da se deponovanje uginulih životinja vrši na krajnje neodgovoran način. „Nisam znao da se životinje ne zatrpavaju dobro. Nisam skoro išao tamo, ali ću sada to češće kontrolisati“. Jedino što mogu da kažem jeste da ću odsad češće ići na mesto na kojem se odlažu uginule životinje kako bih proveravao stanje, te da se više neće dešavati ovakvi propusti – naveo je tada Stevanović.

U međuvremenu, portal TPKNES je došao do saznanja da je u firmi „Asprom“, odmah posle izbijenog skandala, zaprećeno otkazima zaposlenima koji rade na zakopavanju uginulih svinja.

TPKNEWS

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker