MILO JE PAO! Opozicija pobedila u Crnoj Gori!

Prema poslednjim procenama Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) opozicija neće imati manje od 41 mandata u budućem sazivu Parlamenta Crne Gore računajući zbir tri velike koalicione liste.

Iako to znači da će DPS-u ostati 40 mandata, odnosno jedan manje, to ne znači i automatski da je formiranje vlade gotov posao.

Tri velika pitanja pre proglašenja definitive pobede (preuzimanja vlasti) se neminovno nameću.

Prvo pitanje je – šta će reći Državna izborna komisija (DIK). Jedinim validinim rezultatima smatraju se oni koje saopšti DIK, a koji je trenutno tek na oko 36 obrađenih glasova. Sve ostale prognoze jesu pokazatelji, ali ne i zvanični važeći podaci.

Drugo pitanje – šta će se desiti ukoliko dođe do ponavljanja broja glasova na velikom broju biračkih mesta? Budući da je u toku glasanja prijavljen veliki broj nepravilnosti, DPS će zaisigurno uložiti žalbe, te tražiti ponavljanje izbora na problematičnim biračkim mestima.

Treće, a trenutno možda i najznačajnije pitanje – šta će da uradi Dritan Abazović, nosilac liste “Crno na bijelo/URA”? On je u izbornoj kampanji nekoliko puta ponavljao da nikako neće ući u koaliciju sa Milom Đukanovićem, pa sada ostaje otvoreno pitanje da li će partneri Demokratskog fronta ostati verni i dosledni izbornim izjavama. Zašto? Jer ipak ne smemo smetnuti sa uma da je političko znanje Mila Đukanovića ogromno, a politička gravitaciona sila i dalje neprevaziđena.

Dodatno, ostaje otvoreno i pitanje upotrebne vrednosti jednog poslanika viška koliko bi opozicione partije udruženo imale u skupštinskim klupama jer poslanici glasaju prema sopstvenoj savesti, te ne mora nužno da znači će svi glasati za novu vladu što nam dokazuje i primer iz Budve.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker