KUČEVAČKI SNS ODBORNICI ZASEDALI: Usvojeno povećanje poreza na imovinu i naplata komunalija gastarbajterima

U Kučevu, ekspozituri ekonomskog naprednjačkog tigra, pre bi se moglo reći da građani žive u neprohodnoj prašumi okruženoj tigrovima koji jedino služe za povećanje dodatnih nameta, pljačku i globu ionako siromašnih građana.

Foto: eKucevo

Uprkos tome što ekonomsko-socijalni pokazatelji stavljaju opštinu Kučevo na začelju razvijenosti, plate vlastodržaca koje su sami sebi omogućili skupštinskim odlukama, mere se s platama njihovih kolega iz razvijenih zemalja Evropske unije. Mito, malverzacije, korupcija zloupotreba službenog položaja, reči su koje su u Kučevu postale svakodnevnica. Nešto što izdvaja opštinu Kučevo od ostalih je konstantno povećanje poreza, naknada i rasprodaja opštinske imovine slobodnom pogodbom sa naknadom ili bez naknade.

Skupština opštine Kučevo je ponovo zasedala i na svojoj 20. redovnoj sednici, dana 31. oktobra 2022. donela odluku o povećanju prosečne cene kvadratnog metra nepokretnosti po zonama za utvrđivanje visine poreza na imovinu na teritoriji opštine Kučevo od 1. januara 2023. godine.

U poređenju sa 2022. godinom, žitelje opštine Kučevo očekuje veći porez za 8,0 posto u odnosu na tekuću godinu. Prema kalkulacijama u Srbiji će porez na imovinu biti uvećan za maksimalno 5 posto.

Na dnevnom redu se našla još jedna prodaja opštinske parcele slobodnom pogodbom, koja je valjda dvadeseta po redu. Čak se i sami odbornici pitaju da li ima još nešto od opštinske imovine što nije prodato ili na red dolazi i prodaja zgrade Javne Opštinske kuće?

Uvodi se nova mreža komunalnih usluga u sistem naplate uz povećanje cene usluga za komunalije kao završnica predstojećoj privatizaciji JKP Kučevo tako da će komunalne obaveze ubuduće morati da plaćaju i stanovnici mesnih zajednica Duboka, Voluja, Ševica i Kaona, jer neko mora da obezbedi novac za plate prekobrojnih novozaposlenih (ne)radnika u ovom preduzeću. Za potrebe sprovođenja priprema za privatizaciju JKP Kučevo angažovana je Agencija za konsultantske usluge “MC consult”.

Od ukupno 43 odbornika koliko broji kučevački parlament, bilo ih je prisutno 36 i sve odluke su usvojene ogromnom većinom. Jedini koji su bili protiv svih odluka su odbornica Kristina Jovanovič iz stranke Zajedno za Kučevo i odbornik Slađan Miljković iz Srpske stranke Zavetnici Kučevo.

Dok vlast sa jedne strane poreskim obveznicima od pre koji dan preti nultom tolerancijom u plaćanju dugovanja, sa druge strane pojedinci nisu ni evidentirani kao obveznici poreza.
Ljudima u Kučevu je dosta parazita i onih koji na grbači naroda uživaju u luksuzu i privilegijama, vlast ako ovako nastavi da radi uskoro će imati praznu opštinu i onda mogu da povećavaju poreze koliko im se hoće, jedino što će morati sami da ih plaćaju.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

22 Komentari

  1. Danas je bilo osam deljenja a sada šest. O čemu se radi. Jel to Vučićevi kerovi pokušavaju da smanje čitanost Tpk Newsa? Čak i bez čitanja, zna se kriminalna situacija u Kučevu. Nikad više SNS u Kučevu

  2. Komunalno pripremaju za Acu ćelavog,zato se i uvodi plaćanje komunalnog po selima,ali sve mi se čini da neće još dugo imati priliku da deru narod jer se približava kraj vladavine diktatora Aleksandra Vučića a sa njima u paketu će i ovi lopovi završiti u zatvor!

  3. A zašto narode Opštine Kučevo sve to dozvoljavate. Zar svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše? Najlakše je kukati, teško je čovek i junak biti.

  4. Juče pred skupštinu ulazi Novica sa suprugom u opštinskoj zgradi drže se za ruku ko da su mladenci i sad se uzeli, sram ih bilo seljoberi đilkoški i prostački. Viri im praziluk iz zadnjice a glume skromnu gospodu i pored toga što su ojadili narod Kučeva. Mrzim ih iz dna duše, ne mogu očima da ih gledam, sve će Bog da im vrati, živi bili pa videli.

  5. Parama iz budzeta opstine nisu stavili kamen na kamen sve su pojeli, popili i opljackali sa onim glupim nepismenim celavcem iz hotela koji glumi mafijasa a ne sme da se pojavi u Kucevu jer odmah dolaze da ga tabaju oni kojima duguje ogromne pare. Najveci puvanjak medju njima je Ivan Hotelski, pijandura i umisljeni stručnjak za nista.

  6. Zvali me go**na iz SNS da obrišem objavu. Rekao sam im da teško. Možda ću je obrisati kad im vidim leđa a to je uskoro. Bravo za TPK NEWS jedini slobodni mediji u Braničevskom regionu

  7. Ivane Hotelski podnesi ostavku, spasi sebe i opstinu celu. Niko ovoliko zla nije ucinio narodu na ovoj teritoriji kao ti i tvoja vlast.

  8. Niko ne pominje Sanju Vukojević i njen SPS koji je posle pobune umalo raskinuo koaliciju sa SNS a onda su dobro namireni finansijski i sad samo ćute i glasaju kako im SNS kaže. Ista je to banda.

  9. Da li Srpska napredna stranka najavljuje ovakvu “Budućnost Kučeva” u kojoj će da se pljačkaju građani Kučeva raznim nametima. JKP Kučevo nećete kupiti slobodnom pogodbom bando naprednjačka. Platiću duplo više od vas golaći

  10. Narod nema sta da jede a oni povecavaju porez i cenu za komunalije. Sram ih bilo, mi da placamo njihove naprednjacke neradnike. Jedva cekam izbore da oteramo mafiju sa vlasti

  11. ovde nešto nikako ne štima
    opština podiže vrednost nekretninama već godinama, а banke ni da čuju da od Požarevca dalje na istok bilo kome više odobre kredit u zalog za stan-kuću, jer ne pokrivaju njihovu procenu za održivost hipoteke

    dakle…šta sad ovo znači, neko zajebava narod…ili političari ili bankari

    kamo lepe sreće da daju te kredite, sve bih dao pod hipoteku i pobegao glavom bezbobzira iz ove zatrovane kasabe zagađene političarima, u kojoj nema više ni zdrave vode za piće

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker