KRAĐOM AUTOBUSA DO BIZNISA: Kako je nakon hapšenja suprug vlasnice “Continental-Turs” uspeo da zbriše iz Italije

U životu svako ima neki hobi. Neko sakuplja dragocene i antičke predmete, slike, neko kupuje zgrade ili luksuzne automobile, a ima i onih koji iz hobija vole da kradu autobuse kao Ljubiša Lazić Mladenović iz Kule kod Malog Crnića, rodom iz Šetonja kod Petrovca na Mlavi.

Ljubiša Lazić Mladenović i Emina Mladenović/Foto: Screenshot/Facebook

Ljubiša Lazić Mladenović (51) je prvi put uhapšen, zajedno sa još jednim njegovim sunarodnikom, početkom novembra 2013. godine u Italiji, na osnovu izdatog naloga za hapšenje italijanskog tužilaštva u Veneciji, oktobra 2013. godine, zbog sumnje da je u periodu od februara do juna 2011. godine ukrao sedam autobusa na teritoriji regije Veneta i Venecije, i iste prebacivao u Srbiju koje je preregistrovao na ime njegove tadašnje autoprevozničke firme “Lazar Kontinental”.

Kako saznaje TPKNEWS od italijanske policije, on je ubrzo nakon toga pušten iz zatvora zbog nedovoljno dokaza.

Nakon detaljne istrage policije i dovoljno prikupljrnih dokaza, po nalogu tužilaštva u Veneciji pokreće se ponovo potraga za Ljubišom. On je polovinom februara 2014. godine, lociran u jednom hotelu u Vićenci, nakon čega je uhapšen i sproveden u pritvor.

Međutim, kako su naveli i italijanski mediji, Ljubiši je dozvoljeno da se brani sa slobode, što on koristi i uspeva da pobegne iz Italije za Srbiju. Nakon što je uspeo da se dočepa Srbije, Ljubiša menja prezime i uzima prezime njegove supruge Emine Mladenović. Firmu “Lazar Kontinental” briše iz registra APR i otvara novu firmu “Continental-Turs” na ime njegove supruge, na koju prebacuje i sve autobuse, uključujući i one ukradene.

NAPREDNJACI ODLUČILI: Požarevljani će narednih 15 godina da se voze u ukradenim italijanskim autobusima?

Kako nezvanično saznaje TPKNEWS, policija je 2017. godine po raspisanoj poternici Interpola od strane Italije, upala u kuću Ljubiše u Kuli i uhapsila ga, ali iz za sada još uvek neutvrđenih razloga on nije isporučen Italijanskim vlastima niti pritvoren. Takođe, kako nezvanično saznajemo, na placu firme “Continental-Turs” nalazi se rashodovani autobus koji je ukraden u Italiji, a koji se nalazi na Interpolovoj listi ukradenih vozila.

Naš dopisnik kontaktirao je vlasnicu firme “Continental-Turs” Eminu Mladenović, i pokušao da dobije neki komentar od nje ili njenog supruga. Umesto komentara, dobio je samo salvu pretnji od vlasnice firme “Continental-Turs” Emine Mladenović.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker