TRAŽE SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM: Još četiri prevoznika iz Braničevskog okruga digla glas protiv nezakonitog tendera

Grupa autobuskih prevoznika iz Braničevskog okruga predali su danas dopis gradonačelniku Požarevca, Gradskom veću i načelniku Gradske uprave u kome traže sastanak, a povodom postupka sprovođenja tendera za javno-privatno partnerstvo u gradskom i prigradskom saobraćaju u Požarevcu.

Foto: Ilustracija

U pismu koje su predali prevoznici „Stevanović Turs“, „Petrović Turs“, „Glamur Turs“ i Galeb Travel“ izrazili su nezadovoljstvo tenderom uz konstataciju da su uslovima oštećeni, odnosno da im je uskraćena mogućnost da obavljaju prevoz putnika.

– Mi dole potpisani zakonski zastupnici prevoznika u gradu Požarevcu i Braničevskom okrugu na ovaj način želimo da iskažemo svoje nezadovoljstvo sa načinom sprovođenja postupka javne nabavke usluga poveravanja komunalnih delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putinika na teritoriji grada Požarevca privatnom partneru po modelu javno – privatnog partnerstva.

Naime, smatramo da smo na taj način oštećeni i da nam je uskraćena mogućnost da obavljamo svoju delatnost, prevoz putnika, za koju imamo sve potrebne dozvole nadležnog Ministarstva i uredno plaćamo poreze i doprinose.

Takođe, smatramo da period od 15 godina za obavljanje gradskog i prigradskog prevoza putnika, na koji se zaključuje Ugovor o javno – privatnom partnerstvu, je veoma dug i da je ostalim prevoznicima uskraćena mogućnost da obavaljaju svoju delatnost i na taj način stiču reference, kako bismo mogli da učestvujemo na drugim tenderima, te da bi period od jedna, tri ili eventualno pet godina bio mnogo prihvatljiviji za nas male privrednike.

Zatim, uslovi koji su zahtevani u pogledu voznog parka su prestrogi i pre svega nebezbedni za prevoz putnika, pogotovo dece, iz razloga što na teritoriji grada Požarevca, barem za sada, nema niti jedna benzinska pumpa na kojoj je moguće natočiti CNG i da je točenje goriva iz cisterni jako rizično. Mišljenja smo da je prihvatljivije bilo da uslov bude da se pribave potpuno nova vozila sa EURO šest standardom, obzirom da vozila na CNG je veoma teško pribaviti, posebno u situaciji sa pandemijom koja je zahvatila čitav svet.

Smatramo da je ovaj postupak trebalo drugačije definisati, da se moglo podeliti po partijama, kako bismo i mi, sitni privrednici, mogli da konkurišemo, i da participiramo u zajedničkom projektu grada Požarevca za bezbedno obavljanje prevoza naših sugrađana.

Na kraju, mišljenja smo da su se na ovaj način favorizovali prevoznici i da su uslovi tendeciono pravljeni, te da ostali prevoznici nisu bili u mogućnosti da konkurišu u postupku javne nabavke usluga prevoza putnika na teritoriji grada Požarevca i samim tim im onemogućeno da u budućnosti obavljaju svoju delatnost, pogotovo što smo u periodu koji je za nama zbog pandemije, poslovali sa velikim gubicima i da mnogima preti zatvaranje i firmi i samim tim mnogo nas ostaje bez egzistencije.

Spremni smo za svaku vrstu dogovora, te vas stoga molimo da odvojite malo svog vremena i pripremite na jedan razgovor kako bi ste nam pomogli da izađemo iz ove nimalo prijatne situacije, kada je u pitanju naša egzistencija – , navedeno je u dopisu koji potpisuju „Stevanović Turs“ Malo Crniće, „Glamur Turs“ Klenovnik, „Petrović Turs“ Kostolac i „Galeb Travel“ Lučica.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker