GAZDA JEZDA OTKRIVA SVE: Evo ko je sve opelješio štediše do gole kože!

Bivši vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice „Jugoskandik“, Jezdimir Vasiljević, poznatiji kao Gazda Jezda (71), posle šest godina medijske ilegale tvrdi da je za njegov poslovni neuspeh najveći krivac Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.

Jezdimir Vasiljević/Foto: Facebook

Naime, Vasiljević uverava da se bankarska imperija kojom je vladao srušila kao kula od karata kada mu je Đukanović preoteo naftu kojom je trgovao.

– Najviše me je opljačkala država, tačnije Milo Đukanović! Uzeo mi je 140 miliona maraka u gorivu kojim sam trgovao. Takođe, nestalo mi je devet miliona, koliko sam imao u banci u Crnoj Gori, a potrošio sam i još desetak miliona na sređivanje Svetog Stefana. Kada mi je uzeo naftu, u Crnoj Gori se pričalo da postoji Milova i Jezdina nafta. Onda je Milov brat, koji je gliserom švercovao cigarete i unosio gorivo, otvorio banku, koja je ubrzo propala, a država je morala da snosi troškove.

Samo Đukanovića krivite za svoj krah?

– Drugi po redu koji me je opljačkao jeste Mlađan Dinkić. Naime, dug prema štedišama iznosio je 60 miliona dolara. Sudija je odštampala spisak s imenima i podacima svih štediša. Potom je Dinkić odštampao lažne ugovore, ko zna na čije ime, za još 156 miliona evra, koje je naplatio, što smo naknadno proverili. Međutim, ni do danas nismo saznali šta je s tim novcem. Takođe, Dinkić je prodao zlatne poluge iz Švajcarske u Londonu kao lomljeno zlato. Zatim je na isti način prodao i rezervu nacionalne banke.

Nedostaje li vam Srbija?

– Održavam kontakt s prijateljima iz rodnog Toplovnika, ali mi Srbija nikako ne nedostaje. Pored toga što sam ležao četiri i po godine u zatvoru, nakon čega sam oslobođen, sud je odbio da mi plati odštetu koja mi zakonom pripada… Srbija mi takođe ne nedostaje, jer iako sam isplatio sve štediše, postoje idioti koji me napadaju da sam im ostao dužan. Nikoga ja nisam opljačkao, mene su opljačkali.

Šta se dešava s tužbom u kojoj ste tužili državu, jer ste smatrali da ste bez osnova bili u zatvoru?

– Tražio sam od države oko 165.000 evra, zato što sam proveo četiri godine protivzakonito u zatvoru. Odbijena mi je tužba, a ja sam se žalio Vrhovnom sudu. Ako me i on odbije, ići ću na Strazbur. Međutim, sudija me je kaznila što sam se uopšte usudio da tužim državu. Traži od mene da platim 2.000 evra odštete.

Jednom ste rekli da znate zbog čega je ubijen Željko Ražnatović Arkan, da li je došao trenutak da progovorite i na tu temu?

– Arkan je reketirao „PKB banku“, koja je bila u većinskom državnom vlasništvu i zbog toga je ubijen. To je živa istina!

Da li se neko od vaše dece bavi bankarstvom?

– Apsolutno niko! Jedan sin mi studira u Americi robotiku, drugi je u Italiji završio za biohemičara, gde se i zaposlio. Imam i četiri unučića. Niko od njih ne želi da se vrati u Srbiju.

(Tpknews.com/Alo!)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker