DRAMA U OŠ “DOSITEJ OBRADOVIĆ” U POŽAREVCU: Učenica šestog razreda donela spisak imena “devojčica koje mrzi”, direktorka pokušala sve da zataška?

Uznemireni roditelji učenika VI-1 razreda iz Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu juče su prijavili da je kod jedne učenice pronađen spisak sa imenima najmanje pet devojčica “koje mrzi”.

Osnovna škola “Dositej Obradović”/Foto: TPKNEWS

Ivana Joksimović, direktorka Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu navodi za nova.rs da se incident dogodio juče, da je škola obavestila sve nadležne institucije koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti.

– Tačno je da se to dogodilo juče. Učenici su pronašli taj spisak, obavestili razrednog starešinu, a ona dalje psihologa i zamenika direktora koja je mene obavestila. Odmah juče je slučaj prijavljen policiji, a reagovao je i školski policajac – navela je direktorka škole za nova.rs.

Međutim, kako su za tpknews kazali roditelji učenika, direktorka nakon saznanja nije obavestila policiju već je pokušala da ceo slučaj zataška, jer kako su kazali roditelji, u pitanju je učenica čija je majka, koja je inače zaposlena u hitnoj u Domu zdravlja u Požarevcu, bliska prijateljica sa direktorkom.

Ivana Joksimović navela je za nova.rs i da je škola obavila razgovor sa roditeljima.

– Evo sada upravo imamo sastanak roditeljskog tima za zaštitu, proceduralno rešavamo sve. Devojčica je napisala spisak, kako je sama izjavila, drugarica koje „mrzi“. Postupili smo kako je najbolje za decu i za roditelje. Nažalost, to se dešava svakodnevno i zato smo odmah preduzeli sve mere koje su u našoj nadležnosti, obavestili školsku upravu, policiju i nadležno tužilaštvo – navodi direktorka Ivana Joksimović i dodaje da je tužilaštvo ustanovilo da nema krivičnog dela.

Sa druge strane, roditelji kažu da je direktorka danas zakazala sastanak roditeljskog tima za zaštitu tek nakon njihovog zahtevanja.

Direktorka negira da je devojčica imala ranijih ispada, a i roditelji za tpknews su kazali da devojčica nije bila problematična.

– Devojčica jeste nestašna, ali nije bilo problema. Ona je izjavila kako nije imala lošu nameru, nije bila zanemarivana i zlostavljana – zaključila je Joksimović.

Naša redakcija je pokušala da dobije više informacija od PU Požarevac, ali s obzirom da je portparol na seminaru, kontaktirali smo koordinatora koji nam je ukratko dao do znanja da ima naredbu da o ovom slučaju za medije ne daje nikakve informacije i uputio nas je da pošaljemo mejl sa zahtevima, pa ako neko hoće, poslaće odgovor u toku sutrašnjeg dana.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker