ZAVRŠNI RAČUNI: Dobit javnih požarevačkih preduzeća 90 miliona

Prema izveštajima završnih računa za 2017. godinu, dobit pet javnih preduzeća u Požarevcu iznosila je 90 miliona dinara.

JP „Toplifikacija“

Od ukupne dobiti, jedna polovina ostaje preduzeću za troškove poslovanja, a druga se do 30. novembra uplaćuje u gradski budžet, što iznosi 45 miliona dinara. Javna preduzeća o kojima je reč su: “Toplifikacija”, “Vodovod i kanalizacija”, “Parking servis”, “Komunalne službe” i “Ljubičevo”.

Kao i ranijih godina, i prošle je najveću dobit imala „Toplifikacija“, koja snabdeva grejanjem oko 10.000 fizičkih i pravnih lica. Prema završnom računu za 2017. godinu, ovo javno preduzeće ostvarilo je prihod od 526.350.341, dok mu je rashod bio 456.042.799 dinara. Razlika iznosi 70 miliona ili, posle odbijanja poreza na  dobit, 63 miliona, što predstavlja ukupnu zaradu.

Drugo po visini je JP „Parking servis“, koje je prošle godine ostvarilo dobit u iznosu od 13,4 miliona dinara. Za njim slede JP „Ljubičevo“, u kojem posluje i istoimena ergela, sa 9,11 miliona i JKP „Komunalne službe“ sa četiri miliona. Na petom mestu je JKP „Vodovod i kanalizacija“, čija prošlogodišnja dobit iznosi 571.766 dinara.

Požarevac danas ima pet javnih preduzeća jer su dva, u međuvremenu, ugašena. Po sili zakona, prestala je sa radom Direkcija za izgradnju, dok je Radio-difuzno preduzeće “Radio Požarevac” ugašeno jer u procesu privatizacije medija nije prodato.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker