DNO DNA, PA JOŠ 100 METARA ISPOD: Radnici koji najviše rade, imaju najmanju platu u privatnom društvu Kostolac usluge!

Kako saznaje TPK NEWS od izvora koji je u samom vrhu lokalnog SNS-a u Požarevcu da postoji podeljenost kod poverenika u vezi smene direktora Kostolac usluga, Dragoslava Đokića.

Direktora Kostolac usluga, Dragoslava Đokić/Foto: Privatna arhiva

Oni koji ga brane, kažu, nema veze što je nesposoban i što mu radnici primaju platu ispod minimalca, a većina minimalac, bitno je da on ima veliku platu i njegovi najbliži saradnici i još dodaju da je Đokić poslušan, obezbedi nam uvek pun autobus, a nekad kad je potrebno i dva autobusa za miting SNS. Čak se jedan od poverenika SNS-a zabrinuo kad su protestovali sindikati ovog preduzeća, pa je ponaosob zvao svakog predstavnika sindikata da stiša situaciju. A dok je trajao protest niko od čelnika iz požarevačke i kostolačke vlasti nije obišao te radnike koji su 11 dana protestovali da ljudski popričaju sa njima. Već su direktno podržavali Dragoslava Đokića. Što bi rekao narod, što je gori i nesposobniji direktor to je bolje.

Ona druga strana iz lokalnog SNS-a smatra da nikada Dragoslav Đokić nije ni trebao da bude direktor, jer čovek koji koristi reči „kuj bre, će dadu i slične reči„ pre svega, velika je sramota, prvo za partiju, a drugo i za preduzeće, jer ti radnici zaslužuju boljeg direktora. Završio je Višu školu unutrašnjih poslova, policija ga nije primila u službu, ali zato je čovek sa privatnom diplomom fakulteta direktor već punih deset godina. Ima finansijsku službu u preduzeću, a plaća knjigovodstvenu agenciju. Čak su se smejali pojedini visoki funkcioneri SNS u Beogradu kada su pročitali vest o Dragoslavu Đokiću, uz komentar „Da li je moguće da je ovaj direktor koji nije sposoban da radnicima obezbedi veću platu, već mu radnici imaju lični dohodak ispod minimalca“.

Požarevački naprednjaci koji su protiv Đokića, a koji su u samom vrhu partije su stava da će on biti tema posle novogodišnjih praznika, jer sada neće da talasaju, kako kažu, da prođe zima, a posle toga razmatraće se ozbiljno smena i postavljenje novog direktora Kostolac usluga, zato što se sadašnji direktor mnogo iskompromitovao i ovako očigledno ne ide. A Dragoslav Đokić je raspoložen, smeje se, njemu je lepo, plata velika i ostale beneficije.

Većina radnika u preduzeću su nezadovoljni uslovima rada, platom i rukovodstvom, pa i oni se čude kako SNS nema bolji kadar, već im vodi firmu čovek koji da nije politike, partije i daje neko bolje vreme, ne bi mogao da bude ni šef obezbeđenja.

Nadamo se da će preovladati razum u požarevačkom SNS-u, mada, njima nije jača strana razum, stručnost i moral. Ipak, u interesu preduzeća, radnika i celokupnog društva trebaju uveliko da razmišljaju o novom direktoru PD Kostolac usluge koje je sada, nažalost, u rukama privatnog društva.

(Tpknews.com/S. Andrijana)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Radnici udruženi oterate smrada ili generalni štrajk. Imate i Vi doszojanstva i decu koju treba hraniti, školovati, oblačiti… a ne samo SNS lopuže.

  2. Ni u ostalim preduzecima nije bolje. Vodovod placao lokal 1.2000 evra mesecno dve godine i sada ima para jos za jednu platu, a direktor direktoruje zajedno sa ženom, kumom, kuminim muzem i zivi zlatno doba.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker