Danas u 18 časova peti protest “Srbija protiv nasilja” – prsten oko Andrićevog venca

Peti protest “Srbije protiv nasilja” održava se danas u 18 časova, mesec dana nakon pucnjave u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, zbog čega se građani pozivaju da ponesu cvet, kako bi odali počast žrtvama, ali i da spreme poruke za šefa države Aleksandra Vučića.

Na protestu će govoriti glumci Dragan Bjelogrlić, Svetlanac Ceca Gojković, zatim viditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, sinovi stradale Stanike Gligorijević Milutin i Aleksandar, kao i pretučeni rudar Jovica Nikolić iz Žagubice.

Protest počinje na platou ispred parlamenta u 18 časova, a ruta skupa je: Narodna skupština – Bulevar kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta – Beogradska ulica do Slavije – Ulica kralja Milana, i na kraju se pravi prsten oko zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Srbije.

U saopštenju “Ne davimo Beograd” se navodi da je Vučić danima manipulisao zahtevima protesta, pozivao na lažne razgovore i govorio da želi da čuje šta smeta učesnicima protesta.

Foto: Google Maps

Pošto u tajnim razgovorima ne želimo da učestvujemo, pozivamo građane da u subotu javno i zajedno poručimo Vučiću šta nam smeta i zbog čega smo se okupili na protestu “Srbija protiv nasilja”, tvrdi se u saopštenju.

– Organizatori pozivaju građane da zbog osetljivosti trenutka u kome se protest dešava pokažu dodatnu dozu odgovornosti i da se u slučaju bilo kakvih provokacija odmah sklone od provokatora, izoluju ih i ne dozvole im da protest izmanipulišu – navodi se u saopštenju.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Idemo narode Srbija se polako budi. Počela je buna protiv dahija. Za život i siguran i srećan život ali naše a ne njihove dece.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker