DONACIJA DRŽAVE: Centar za socijalni rad u Kučevu dobilo novo sanitetsko vozilo

Centru za socijalni rad u Kučevu dodeljeno je novo sanitetsko vozilo, marke „FIAT“ tip „DUCATO“, sa svom potrebnom medicinskom opremom, koje će se koristiti za potrebe Ustanove za zbrinjavanje odraslih i starih lica, koja posluju u sastavu ovog centra.

Primopredaja vozila

Prema rečima ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zorana Đorđevića, ovo je samo deo onoga što Vlada Srbije ima u planu za opštinu Kučevo, kao i za druga mesta na terioriji naše zemlje.

Kako je naveo, vodeći se politikom predsednika Aleksandra Vučića svi delovi naše zemlje moraju da budu jednako razvijeni, kako bi svi građani, bez obzira u kom delu države žive, imali jednake mogućnosti i uslove života.

„Prilikom prethodne posete obećao sam da će ova opština dobiti novo vozilo. Imajući u vidu vanredno stanje u našoj zemlji, nastalog usled pojave virusa COVID-19, želeli smo da ovo vozilo što pre stigne, kako bi naši najstariji, koji su trenutno i najugroženiji, imali još bolju zaštitu. Još jednom napominjem, da država brine o svim svojim građanima i apelujem na one najstarije da slušaju instrukcije predsednika Vučića, Vlade Srbije i lekara i da veruju svojoj državi, a mi ćemo njihovo poverenje opravdati i obezbediti sve što im je potrebno“, rekao je ministar.

Đorđević je istakao i da će opština Kučevo uskoro dobiti novi Centar za socijalni rad, za čiju je izgradnju opština već odredila lokaciju, a koju Ministarstvo sprovodi kroz projekat „Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije“, u saradnji sa UNOPS-om, a takođe u planu je i adaptacija i rekonstrukcija Doma za stara lica.

M. Veljković

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close