NEODGOVORNA DOKTORKA IZ RABROVA: Bila na odmor u Nemačkoj i odmah se vratila na posao

Protiv doktorke Katarine Gajić, iz Rabrova, opština Kučevo, javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Katarina Gajić/Foto: Facebook

Po nalogu sanitarnog inspektora, njoj je određena samoizolacija od 28 dana. Ujedno, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak podnelo predlog da joj se sudski naredi da ne napušta samoizolaciju 28 dana. Protiv nje će, u skraćenom postupku, biti podignuta optužnica za krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Katarina je 16. marta došla iz Nemačke, gde je bila na odmoru i tada joj je sanitarni inspektor usmeno naložio da bude u samoizolaciji, a spisak na kom je bilo i njeno ime dostavljen je Policijskoj upravi Požarevac.

Prilikom prve kontrole u njenoj kući, policija joj je rekla da ne napušta izolaciju. Međutim, dan kasnije, ona je otišla na posao u ambulantu u Rabrovu, s tim što nikoga nije obavestila da je za vreme njenog odmora boravila u Nemačkoj. Nju je jedan meštanin Rabrova 20. marta prijavio, pa je zato protiv nje podneta krivična prijava.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker