NAKON MESEC I PO DANA LOKDAUNA: Austrijanci navalili u šoping, kao pušteni sa lanca! (VIDEO)

Austrijski frizerski saloni otvoreni su nakon što je vlada delimično ublažila svoj treći lokdaun, ali preduslov za novu frizuru je – negativan test na koronavirus.

Screenshot

Nakon mesec i po dana otvorene su prodavnice, muzeji i škole. Učenici moraju da se testiraju dvaput nedeljno ako žele da pohađaju nastavu. Stvaraju se veliki redovi za radnje i frizere.

Povećana potražnja za testiranjem bila je vidljiva na punktovima u Beču. Čak je nedavno otvoren centar za testiranje u slavnoj palati Šenbrun.

Dočekujući prve mušterije nakon nekoliko nedelja bečka frizerka Suzan Šrajber je rekla: “S jedne strane osećam olakšanje što mogu ponovo da radim, ali istovremeno svojevrsnu prepreku predstavljaju obavezni testovi, što neki klijenti ne prihvataju dobro”.

Pritužbe frizera na nova pravila osvanule su u austrijskim novinama s posebnim naglaskom na teškoće u testiranju u ruralnim područjima.

Prva Suzanina mušterija pojavila se tačno u 9. Predstavila se samo kao Martina (49).

“Vrlo, vrlo sam srećna što mogu opet da dođem na friziranje. Moji roditelji su u rizičnoj grupi i moram da se testiram svaki put pre nego što im odlazim u poset”, objasnila je rekavši da joj obavezni testovi nisu problem.

I susedna Slovenija uvela je isto pravilo, ali ono nije šire prihvaćeno u ostalim evropskim državama.

(Tpknews.com/Index.hr)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker