POTVRĐENO: 800 migranta biće smešteno na teritoriji opštine Veliko Gradište (VIDEO)

Realizacija ovog programa počela je početkom decembra prošle godine, dok se završetak očekuje u junu 2022. godine.

Ilustracija/Screenshot

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke “KfW” u Srbiji Arne Gos 30. jula 2019. godine, potpisali su Sporazum o izmenama i dopunama Sporazuma o finansiranju kao i tekst Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju u vezi sa implementacijom Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom.

U okviru pomenutog programa, čija je vrednost 20,8 miliona evra, a za čije sprovođenje je Nemačka donirala 11.931.634,97 evra, dok je učešće Srbije oko 8,87 miliona evra, realizovaće se ukupno 25 infrastrukturnih projekata u opštinama pogođenim migrantskom krizom i u opštinama naseljenim romima, povratnicima po osnovu Sporazuma o readmisiji.

Kako saznajemo, u okviru ovog programa koji je ministar Zoran Đorđević potpisao sa direktorom Kancelarije Nemačke razvojne banke “KfW” u Srbiji Arne Gos, na teritoriji Braničevskog okruga, u opštini Veliko Gradište treba da bude smešteno 800 migranta, dok u opštini Žabare 1.000 migranta.

Od 800 migranta koji treba da budu smešteni na teritoriji opštine Veliko Gradište 400 migranta biće smešteno u kasarni u samom centru Gradišta, koja će biti preuređena i adaptirana za njihov prijem, dok će ostatak biti raspoređeno po napuštenim domaćinstvima po selima.

Kako nam je potvrđeno, posle izbora na osnovu nove izmene i dopune Zakona o implementaciji Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, po selima u opštinama u kojima treba da budu smešteni migranti, država Srbija će privremeno oduzeti sva napuštena domaćinstva i dodeliti ih porodicama migranta, stim što ukoliko u nekoj porodici migranta kojoj je dodeljeno privremeno oduzeto domaćinstvo, rodi se dete, automatski toj porodici se dodeljuje državljanstvo Srbije i oduzeto domaćinstvo prelazi u njihovo vlasništvo.

O ovoj novoj izmene i dopuni Zakona o implementaciji Programa jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom koja se odnosi na privremeno oduzimanje napuštenih domaćinstva po selima, vladajuća koalicija u Velikom Gradištu je upoznata. Naime, oni su zbog ovog programa čak i upozoreni u više navrata iz vrha stranke SNS-a da na narednim izborima moraju po svaku cenu da ostanu na vlast, kako bi se ovaj program realizovao.

Podsetimo se, premijerka Ana Brnabić na konferenciju u Londonu 19. juna 2019. godine, rekla je da migranti navodno doprinose Srbiji, kao i da smo im nudli državljansva iako je neki broj njih to odbio. Brnabić se takođe tada pohvalila da Srbija daje migrantima besplatno školstvo što neke druge zemlje Evrope ne rade.

Premijerka Ana Brnabić je tada u Londonu otkrila još jednu zabrinjavajuću činjenicu – odluku za koju nije dobila ovlašćenje od naroda. Brnabićeva je u Londonu izjavila da je Srbija nudila i da nudi državljanstvo migrantima iz Azije i Afrike, iako to ne rade ni najrazvijenije zemlje EU, dok ih države poput Mađarske, Hrvatske ili Slovenije drže isključivo u statusu izbeglica i nastoje da ih vrate u zemlju porekla.

Međutim, premijerka u tom govoru u Londonu nije ni jednog trenutka govorila o gorućem problemu migracije, a to je terorizam kao ni o napadima koje su migranti vršili nad građanima naše zemlje.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Dok se malo osole, pa počinje pljačka vikend naselja na Srebrnom jezeru. Doduše ima tu i bogatih sela koji će biti meta ISIS vojske.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker