40 GODINA ROBIJE: Epilog svirepog ubistva devizne penzionerke iz Porodina

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Goran Mikuljević (48) iz Smederevske Palanke osuđen je na 40 godina zatvora za teško ubistvo Hristine Ilić (81) iz Porodina, izvršeno u septembru 2017. godine.

Hristina Ilić

Ovim je Apelacioni sud, na žalbu Višeg javnog tužilaštva, preinačio prvostepenu kaznu Višeg suda u Požarevcu, kojom je optuženi osuđen na 30 godina zatvora. Do preinačenja je došlo jer je on već izvršio jedno ubistvo, u okolini Velike Plane, za koje je osuđen na 15 godina zatvora.

Optuženi se tereti da je 30. septembra 2017. godine, u porodičnoj kući pokojne Hristine u Porodinu, prvo uklonio nadzorne kamere, pa je Hristinu više puta ubo nožem u vrat da bi mu priznala gde drži novac. On je ovu deviznu penzionerku više puta ubo i u telo, ali je obdukcijom utvrđeno da je ona izdahnula usled iskrvarenja zbog rana na vratu. Njeno telo odvukao je u kupatilo i stavio joj selotejp preko usta, a onda izvršio premetačinu. Iz kuće je odneo 4.200 evra, osam dukata i mobilni telefon. Uhapšen je 6. januara 2017. godine.

Dvostruki ubica Goran Mikuljević / Foto: Privatna arhiva

Beživotno telo starice, u lokvi krvi, pronašli su njen sin Momčilo i unuk Dušan. Hristina je u kući živela sama sa snajom, suprugom njenog pokojnog sina Miroslava, ali je ona u vreme zločina bila u banji. Ova okolnost je njenom ubici bila poznata, pa se odlučio da baš tada izvrši zločin. Posle negovog hapšenja, meštani Porodina su odahnuli, jer su sve vreme bili u strahu od novog napada. Mnoge starice iz ovog mesta, koje su živele same, spavale su kod rođaka ili kod komšija, kao i Hristinina snaja.

Optuženi Mikuljević je povratnik, jer je već robijao za ubistvo jedne žene, koje je izvršio devedesetih godina. Prilikom saslušanja nakon hapšenja, on nije priznao zločin za koji se tereti.

(M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker