15 GODINA ROBIJE: Zoran likvidirao prijatelja jer je odbio da ga vozi da ubije muža žene koju voli

Optuženi je likvidirao poznanika jer nije hteo da ga vozi kako bi ubio supruga žene u koju je zaljubljen.

Levo ubica Zoran Jović / Desno ubijeni Dejan Jovanović

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Zoran Jović (47) iz Mrčkovca osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora, zbog ubistva Dejana Jovanovića (41) iz Miljevića.

Optuženi je osuđen na 15 godina za ubistvo i na godinu dana zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca zatvora.

Na presudu sudskog veća Višeg suda, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, požarevačko tužilaštvo se nije žalilo, jer je toliku, maksimalnu kaznu i tražilo, ali se žalila odbrana optuženog. Međutim, Apelacioni sud u Kragujevcu ovu žalbu je odbacio i potvrdio prethodnu presudu, koja je sada postala pravosnažna.

Mesto na deponiji gde je bačeno telo Dejana Jovanovića

Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik tužioca Dragan Petrović, ubistvo je izvršeno u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, kada je Zoran zamolio Dejana da ga svojim autom marke „tojota“ odveze do Kučeva, jer je tamo živela L.M. u koju je zaljubljen. Međutim, Dejan je tek usput saznao da je ovaj zapravo krenuo da ubije njenog muža. Zbog toga je odbio da ga dalje vozi, ali je Zoran tada u njega ispalio jedan hitac iz pištolja.

Pošto je ubio poznanika, Zoran je njegovo telo stavio na mesto suvozača i odvezao na deponiju u selo Srpce, gde ga je bacio. Posle ubistva, Zoran je otišao u Radenku, pa u Kučevo, tražeći L.M. Banuo je na vrata, a ona je odmah skočila na njega, pokušavajući da ga obuzda. U tom guranju i rvanju, pištolj je opalio i teško ranio Zorana u stomak, pa je prebačen u bolnicu, pod policijskom pratnjom.

ROBIJAO

Osuđeni Zoran Jović već je odrobijao 12 godina u Makedoniji zbog ubistva policajca, a posle još tri godine u Srbiji, jer je u svom rodnom selu Miljević zapalio kuću o kojoj je brinuo njegov otac.

(M. Veljković)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close