KADA ĆE BITI UHAPŠENI? Zloupotreba položaja i radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Veliko Gradište

Zloupotreba službenog položaja, i zloupotreba položaja odgovornog lica, predstavljaju krivična dela koja se u Velikom Gradištu ne tako često nalaze na tužilačkom „repertoaru“.

Značajan broj afera iz sfere biznisa i politike, u Gradištu makar u jednom delu trebao bi da završi se nekom od ovakvih optuženja. Međutim, ako se krene od samog primera predsednika opštine Velikog Gradišta, Dragana Milića, umesto da se založi da spreči inkriminacije ove vrste, sam Milić ih predvodi i podstiče.

Navešćemo jedan deo ljudi koji već godinama zloupotrebljavaju svoje službene položaje, i položaje odgovornih lica u Velikom Gradištu, i to pod velom “javane tajne” u nadi da će posle ovog objavljenog teksta, sud i tužilaštvo da reaguju.

Suzana Đorđević – Načelnik Opštinske uprave
– Sastavlja strankama ugovore i podneske za novac, koristeći svoj položaj.
Sarađuje sa Poverenikom Opštinskog odbora SNS advokatom Vladimirom Štrpcem kada on zastupa stranke protiv opštine Veliko Gradište a na štetu opštine. Takođe, Vladimir Štrbac je predsednik skupštinske komisije za pravne propise (za to prima novčanu mesečnu nadoknadu) i odobrava sve odluke koje idu na skupštinu, čime mu je omogućeno da zloupotrebljava skupštinu predmetima koje on vodi protiv opštine.

Dušan Perić – savetnik Predsednika opštine Dragana Milića
– Sa srednjom ekonomskom školom bavi se „nadripisartstvom“ a što je krivično delo po krivičnom zakonu Republike Srbije. Te poslove obavlja u radno vreme u svojoj kancelariji u opštini. Ujutro je često red građana koji čekaju ispred njegove kancelarije da im „završi posao“.
Piše građanima ugovore, molbe, žalbe i druge podneske prema državnim organima, završava poslove u Katastru. Za sve to uzima novac.
U sporu je sa opštinom Veliko Gradište a zastupnik-advokat mu je Vladimir Štrbac.

Odeljenje za urbanizam
– Skoro celo odeljenje za urbanizam (izuzimajući Dejana Tošića), odnosno svi zaposleni radnici koriste svoju poziciju radnog mesta u upravi da rade privatne poslove tj. projekte i ostala dokumenta za dobijanje građevinske dozvole uz nadoknadu.

Novica Ilić – pravnik u odeljenju za imovinsko-pravne poslove
– Ilić je bivši Načelnik opštinske uprave a sada zaposlen kao pravnik u odeljenju za imovinsko-pravne poslove gde kao i njegova Načelnica Suzana Đorđević sastavlja strankama ugovore i podneske za novac, koristeći svoje radno mesto. Isto je radio dok je i on bio Načelnik.

Goran Kostić – Rukovodilac Odeljenja lokalne poreske administracije
– Supruga Gorana Kostića ima agenciju za popunjavanje obrazaca i pružanje usluga administrativne prirode u neposrednoj blizini opštine, a klijente joj naravno obezbeđuje suprug koristeći svoj položaj.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. I sve koje ste naveli, sem Štrpca, ali i njemu je poreklo dodjoško, su sasela, a ne iz Gradišta…
    Eeee moji Gradištanci…
    Samo ćutite, a seljačke džudže, (seljak sa sela koji se bavi seljačkim poslovima je gospodin čovek, a ovo su džudže seljačke koje pokušavaju da glume gospodu), neka vam vode grad i neka se baškare po kafićima ujutru za vreme radnog vremena sa vašim parama. Muka mi je da gledam kako svi ćutite i tapšete te džudže po ramenu. D.B.

    1. Dosli divlji i oterali pitome.
      Kao stari Gradistanac pamtim Gradiste kada je postojala klanica, uljara, mlin, dve ciglane, hotel u glavnoj ulici tu je pevala cuvena Kruna i Bora Spuzic Kvaka u pevacicu je smrtno bio zaljubljen cuveni Dr, Ane., letnja basta na dunavu. kuca Moda poznata u celoj Jugoslaviji. Reka Pek sa svojom centralom gde su se grneracije Garadistanaca ucili da plivaju, jelak i Bagremar na ulaz u Gradiste pamtim polja zasadjena suncokretom po celom Stigu, rasadnik i dobre ljude i prijatnu vecernju atmosveru.
      Ucesnik sam sa pokojnim ocem u izgradnji Srebrenog jezera. Otac mi je kao kapetan broda i nadzornik plovnog puta dobio 4 ara zemlje po izboru badava ali je odbio i zahvalio se u ime nase porodice.
      Samo da podsetim da je nekada na mestu tuh kuca i notela-motela akva parkova nekada bio Koncentraciomi zenski logor za zene clanice “partije” koje su skrenule sa puta. Logor je bio ogradjen bodljikavom zicom sa patrolama i psinama i izgradjenim drvenim kulama sa reflektorima i mitraljezima. Zatvorenice su prale ves za Zabelu, vojsku i kuvale hranu za koga god je bilo potrebno i po koji put su odvodjene u “provod” da se “drugovi”razvesele. Ispod jezera je bio deo ramskog rita i danas postoji brana. Selo Ostrvo poznato po lubenicama povrcu i ribolocima je uglavnom unisteno.
      kada vidim danas ovu “‘alamudu iz Kumana ili Kusica koji je nekako zdrljao visu ekonomsku skolu pa se sepuri kao da ima Doktorat iz ekonomije i laze kako Gradiste pod njim “cveta” Gradiste pod njim “stenje” Gradisrte treba predati Gradistancima ovaj tikvan prica kako je Pek prohodna reka na par minuta od centra Gradista, Pametnima dosta.
      Prezivelo je gradiste mnogo toga prezivece i njih. Nicija nije gorela do zore bice svega ili novi izbori ili nove Mitrovice ili Zabele po zasluzi.

  2. Tužilaštvo i sud su povezani i korumpirani pa zato ništa ne preduzimaju !
    Narod u Velikom Gradištu to zna ali mora da ćuti da se ne zameri “MOĆNICIMA” !!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker