U GRADIŠTU SKLOPLJEN SAVEZ SA UNIJOM RUMUNA SRBIJE: Živoslav Živa Lazić kandidat za narodnog poslanika

U nedelju 31. maja u Velikom Gradištu, lideri Ujedinjene Demokratske Srbije sastali su se sa Rumunima iz Istočne Srbije i sa kandidatima za poslanike iz Unije Rumuna u Srbiji (URS).

Foto: Promo

Unija Rumuna u Srbiji sklopio je politički sporazum sa političkim strujom Rumuna u Istočnoj Srbiji koji učestvuju na parlamentarnim izborima koji se u Srbiji održavaju 21. juna 2020. pod nazivom UDS Ujedinjena Demokratska Srbija. Sporazum predviđa podršku Rumuna u Istočnoj Srbiji za UDS, po ovom potpisanom sporazumu takođe će uključivati i kandidate iz URS-a.

“Na listi za izbore 21. juna 2020. Unija Rumuna u Srbiji ima 26 poslaničkih mesta, a potpredsednik URS-a Živoslav Živa Lazić je na 17. mestu. To je prvi put u istoriji kada jedna od političkih stranaka u Srbiji postigne takav sporazum koji ističe ulogu rumunske manjine u Srbiji. UDS koji ima proevropski program i bori se za evropsku budućnost Republike Srbije “, javlja nam naš dopisnik iz Velikog Gradišta.

Foto: Promo

U bilateralnim razgovorima sa URS-om UDS je takođe cenio činjenicu da Rumuni u istočnoj Srbiji imaju problem i moraju da budu podržani u utvrđivanju svog kulturnog, jezičkog i verskog identiteta. Takođe, Savez UDS – URS se zalaže za saradnju na ekonomskom i turističkom polju sa Rumunijom, kao evropskom državom.

Posted by Zivoslav Lazic on Четвртак, 21. мај 2020.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker