DUŠKO NEDINIĆ: Zbog zaštite starijih, svi zaposleni, do daljeg, ostaju u karantin na svom radnom mestu

Za vreme trajanja epidemije korona virusa u našoj zemlji, u posebnom riziku od zaraze su ustanove koje imaju kolektivni smeštaj.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić

Na području Petrovca na Mlavi to su Ustanova za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu i Specijalni zavod za decu i omladinu „Dr Nikola Šumenković“ u Stamnici.

U njima ima oko 600 štićenika i preko 200 zaposlenih, pa su zbog toga preduzete sve mere predostrožnosti kako virus ne bi prodro u kolektiv.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, kaže da je zbog predostrožnosti doneta odluka da zaposleni ne odlaze kućama po završetku smene, već da, do daljeg, u ustanovama borave non-stop.

– Znam koliko teško ovo pada zaposlenima, ovo nije nimalo laka situacija, ali zaista moramo imati u vidu da se ovakva, nimalo popularna mera, uvodi zbog zdravlja samih zaposlenih i njihovih porodica, kao i štićenika, koji su posebno osetljivi – rekao je Nedinić.

Da bi imali što bolje uslove za boravak u domovima u kojima rade, za zaposlene su obezbeđeni kreveti, u čemu su pomogli članovi Odreda izviđača „Mlava“.

– Ako se napravi propust u ovim ustanovama, to može biti pogubno za našu opštinu i naš zdravstveni sistem. I ne samo to. Pošto ove dve ustanove zapošljavaju preko 200 ljudi, to samo po sebi govori o značaju njihovog opstanka. Ovo je situacija kada se mora gledati šira slika i u kojoj je izolacija jedini spas – poručio je Nedinić.

M.V.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close