PANIKA U HOMOLJU: Zbog propusta nadležnih, pola opštine Žagubice zaraženo koronavirusom!?

Goran Dovijanski (51) iz Vrbasa, koji je došao u posetu svojoj sestri u selo Izvarica kod Žagubice gde je udata, potvrđeno je da je zaražen virusom KOVID-19.

Zbog ovog saznanjam, među meštanima opštine Žagubica zavladao je opšti strah i panika zbog mogućeg rizika da je polovina meštana ove opštine zaraženo korona virusom.

Naime, Goran Dovijanski (51) iz Vrbasa, je 28. marta doputovao u Srbiju iz Grčke preko Severne Makedonije. Po ulasku u zemlju njemu je ekipa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Vranje, izvršila uzorkovanje brisa grla i nosa, i nakon toga je bio smešten u karantin u Bujanovaču Banju Vrelo. Nakon dva dana provedenih u karantinu u Bujanovačkoj Banji Vrelo Goranu je rečeno da može da nastavi putovanje, jer nije pozitivan na virus KOVID-19. Nakon saznanja da nije zaražen opakim virusom, Goran je prvo otišao u svoj rodni Vrbas, a nakon toga kod svoje sestre u selo Izvarica kod Žagubice gde je udata.

Da stvar bude gora, zaraženog Gorana je u Izvaricu iz Vrbasa dovezao lokalni “Smaja taksi” koji je potom danima vozio druge klijente, ne znajući da je pre toga iz Vrbasa dovezao zaraženu osobu. Nakon što je doputovao u Izvaricu, zaraženi Goran se smestio kod sestre, i nekoliko dana je bio u direktnom kontatktu sa zetom i nekoliko članova porodice, jer obzirom da je po ulasku u Srbiju iz Severne Makedonije bio smešten u stacionirani centar u Bujanovačkoj Banji gde je jednom testiran i prema rezultatima bio je negativan, smatralo se da ne preti nikakva opasnost i svi su se normalno ponašali.

Međutim, 3. marta, Goran je od Zavoda za javno zdravlje Požarevac dobio zvanično rešenje analiza koje je poslao ZZJZ iz Vranja, u kome je pisalo da je pozitivan na virus KOVID-19, nakon čega je odmah prebačen za Beograd.

Nakon ovog neukusnog saznanja, u kući domaćina izbila je opšta panika pa se na društvenim mrežama oglasio sestrić zaraženog Gorana dramatičnim tekstom, sa ciljem da obavesti ostale meštane kako bi preduzeli odmah neophodne mere zaštite, i zaštitili sebe i ostale.

Screenshot

Nakon ovog dramatičnog saznanja, vest o pojavi koronavirusa se munjevito brzo širi Homoljem i mnoge Žagubičane je zahvatio strah i panika. Svi ispituju međusobno kontakte i mogućnost potencijalne zaraze. Šta će se dalje dešavati još uvek nije poznato, ali se može konstatovati da je neko u državnom, posebno zdravstvenom sistemu debelo omanuo i doveo živote mnogih ljudi u opasnost.

Istraga o tome šta se zapravo dogodilo i ko je čitavom lancu glavni krivac ovog nimalo naivnog propusta je u toku. Za to vreme Žagubičane, nažalost, čekaju besane noći i dani u karantinu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker