ALARMANTNO STANJE U VELIKOM GRADIŠTU: Zbog povećanog broja obolelih od korone zasedao krizni štab!

Na sednici Opštinskog Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa COVID-19 u Velikom Gradištu, kojom je predsedavao komandant štaba Dragan Milić, razmatrana je trenutna epidemiološka situacije u gradu.

Zbog povećanja broja obolelih od virusa COVID-19 na sednici Opštinskog Kriznog štaba za vanredne situacije usvojene su dve tačke i u zaključku se navodi sledeće:

“Preporučuje se svim privatnim subjektima i javnim službama da pojačaju preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 kojim se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije.”

Preventivne mere podrazumevaju organizaciju posla, radnih aktivnosti i radnog prostora na taj način da se osigura bezbednost zaposlenih i korisnika usluga, kupaca i drugih lica koja ulaze u poslovne prostorije tako što će se obezbediti fizički razmak između lica, tačnije organizacija radnog prostora i aktivnosti na način da se izbegne direktan kontakt između lica.

Obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara kao i postavljanje dezobarijera. Takođe i često provetravanje prostorija, korišćenje ličnih zaštitnih sredstava – maski i rukavica, kao i dezinfekcija ruku pre ulaska u poslovni prostor, ali i svih zajedničkih i higijenskih prostorija.

Podsetimo, od ponedeljka 22. juna do petka 26. juna, prema nezvaničnim informacijama našeg portala, u Velikom Gradištu od virusa COVID-19 obolelo je šest osoba, zvanično dve osobe, dok, kako naš portal nezvanično saznaje, sa današnjim danom 27. jun, cifra obolelih popela se na 20 pozitivnih slučaja virusa COVID-19.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close