ZAVRŠENE 55. LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE: Dvojica džokeja posle padova završila u požarevačkoj bolnici

Marko Milenković ispisao je novu istoriju Ljubičevskih konjičkih igara. Prvi je višebojac kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji titulu Viteza ljubičevskog višeboja.

Foto: Screenshot RTS

U Požarevcu su sinoć završene 55. Ljubičevske konjičke ige. Ovu turističko-sportsku manifestaciju, uključujući i prateće programe, tokom nekoliko dana posetilo je više od 80.000 ljudi. Prošlogodišnji Ljubičevski vitez Marko Milenković odbranio je titulu i postavio nove rekorde.

U pet disciplina od maksimalnih petnaest Milenković je osvojio četrnaest poena. A, posle 53 godine, postavio je i novi rekord u kurirskom jahanju, zamenivši torbice za nešto manje od 23 sekunde.

Milenković je tako postao prvi višebojac kome će viteška sablja ostati u trajnom vlasništvu.

Marko Milenković

Osim u višeboju uzbuđenja na požarevačkom hipodromu bilo je i u kasačkim i galopskim trkama. Tako su u galopskoj trci “Kostolac” dvojica džokeja posle padova završila u požarevačkoj bolnici.

Jedan je nakon zbrinjavanja pušten dok je drugi upućen u Beograd na dalju dijagnostiku. Za grlo Ameliju ovo je bila poslednja trka jer je polomila nogu na samom cilju kada se i povredio njen jahač Krstić.

U kasačkoj trci “Knez Mihailo” pobedilo je grlo Kvik Virvil iz Francuske, dok je u glavnoj galopskoj trci “Kup Ljubičeva” pobedio Atil Trlić, iz štale Trlić.

Finalna takmičenja 55. Ljubičevskih konjičkih igara na Požarevačkom hipodromu pratilo je oko 10.000 gledalaca.

(RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker