“ZRNO KAFE” ZASLUŽENO POBEDILO: Završen jubilarni 25. turnir u malom fudbalu u Vlaškom Dolu (FOTO)

Pred prepunim tribinama na kompletno rekonstruisanom stadionu za male sportove u Vlaškom dolu u petak završen je turnir u malom fudbalu, koji se u ovom mestu održao 25. jubilarni put, pobedom ekipe „Zrno kafe“ iz Požarevca.

Pobednici turnira ekipa “Zrno kafe“

Ove godine na turniru koji je održan u periodu od 15. maja do 01. juna učestvovalo je 20 izuzetno jakih ekipa, a po priči ljudi iz organizacije ovaj turnir je bio među najboljim, ako i najbolji, od početka održavanja, jer su se takmičili izuzetni majstori malog fudbala iz bližnje i dalje okoline, a među njima je bilo i nekoliko što bivših, što sadašnjih futsal reprezentativaca. Ovako jakoj konkurenciji sugurno su doprinele veoma primamljive nagrade u visini od 500.000 dinara, koje su obezbeđene od uplata za učešće, sredstvima koja je izdvojila opština Žabare, a preostali iznos obezbedili su meštani Vlaškog dola. Prvoplasirana ekipa dobila je 300.000 dinara, drugoplasirana 120.000 a trećeplasirani su zaradili 60.000. Takođe su novčano nagrađeni najbolji igrač i golman turnira sa po 10.000 dinara. Pokrovitelji turnira bila je opština Žabari, Mesna zajednica Vlaški Do i fudbalski klub „Pomoravlje“ iz Vlaškog Dola.

Pehari za najbolje

Mimo svih očekivanja, ali potpuno zasluženo, turnir je osvojila ekipa „Zrno kafe“ iz Požarevca, koji su u finalnoj utakmici pobedili favorizovanu ekipu „Pomoravlje“ iz Vlaškog Dola rezultatom 7:3. Oni su znalački iskoristili greške ekipe Pomoravlja koja je celu utakmicu igrala sa golmanom-igračem. Brzo su poveli sa dva nula, a protivnici su svim silama navalili da daju gol. To im je i uspelo smanjivši na 2:1. Jedan izlet golmana-igrača, i izgubljena lopta koštala ih je primljenog trećeg gola, koji je postignut iza centra. Poluvreme je završeno vođstvom Zrna kafe sa 3:1. U drugom poluvremenu ekipa Pomoravlja odmah na početku smanjila je na 3:2, i to je bilo sve što su pokazali u ovom meču, jer im se osvetila igra sa golmanom-igračem, primivši još četri gola sa centra, tako da je pet minuta pre kraja rezultat bio 7:2. Pomoravlje je uspelo samo da da još jedan gol za konačnih 7:3. Sudijski par iz Požarevca i Boževca koji su finalnu utakmicu za treće mesto perfektno odsudili dunuvši tri puta u pištaljku označili su kraj finalne utakmice, što je i značilo i kraj turnira. Nakon toga igrači ekipe Zrno kafe poleteli su jedan drugom u zagrljaj vičući „mi smo šampioni“ i tako proslavili zasluženo osvojeno prvo mesto.

Sudijski par iz Požarevca

Pre finalne utakmice održan je meč za treće mesto gde je ekipa „Bugarin Petrol“ iz Žabara pobedila ekipu „Glumci“ iz Vlaškog Dola, ali tek posle izvođenja penala. U regularnom delu bilo je 1:1, a srećniji na penal ruletu bili su Žabarci koji su iz penala pogodili samo jednom,što im je bilo dovoljno za pobedu pošto su protivnici promašili sva tri „sedmerca“, za konačnih 2:1, za Bugarin petrol.

Pehare i novčane nagrade predao je predsednik opštine Žabari Jovan Lukić. Pobednička ekipa Zrno Kafe pored velikog pehara dobila je i novčanu nagradu u iznosu od 300.000 dinara. Poraženi u finalu ekipa Pomoravlja pored adekvatnog pehara dobila jei 120.000 dinara a trećeplasirani iz Bugarin Petrol, takođe su dobili pehar i 60.000 dinara. Za najboljeg igrača proglašen je Vukašin Popović iz ekipe „Langvint“, dok je najbolji golman bio Ivan Mladenović iz ekipe MZ “Svinjarevo“. Oni su pored malog pehara dobili i novčane nagrade u iznosu od po 10.000 dinara. Prdsednik opštine Žabari izjavio je da se turnir odvijao u veoma poboljšanim uslovima, jer je stadion na kom se održavao turnir sredstvima opštine potpuno renovirao. – Za rekonstrukciju ovog objekta opština Žabari izdvojila je pet miliona dinara. Ceo teren, koji je produžen i proširen, dobio je novu veoma kvalitetnu asfaltnu podlogu. Promenjena je i rasveta sa led reflektorima koja je bolja i mnogo ekonomičnija od predhodne. Obnovljene su i proširene tribine, koje sada mogu da prime gotovo hiljadu ljudi. Urađene su još neke infrastrukturne stvari – rekao je prvi čovek Žabara, naglasivši da će opština na čijem je čelu i dalje ulagati, ne samo u sportsku, već i u ostalu infrastrukturu radi poboljšanja životnih uslova građana u žabarskoj opštini.

Predsednik orgazicionog odbora turnira, privatni preduzetnik Milče Rajić, koji je davne 1994. godine i pokrenuo ovo takmičenje u rodnom selu nije skrivao zadovoljstvo zbog uspešno završenog turnira. – Stvarno, turnir je protekao u najboljem redu, bez ijednog incidenta i problema. Pored kvalitetnih ekipa i utakmica i suđenje je bilo izuzetno. Prateći sadržaj je takođe dobro urađen. Mogu da kažem da je sveukupna organizacija ovog jubilarnog turnira bila među najboljima,ako ne i najbolja, od kada se održava – zadovoljno rekao je Rajić poručivši da će ova uspešna organizacija, njega i ostale buduće članove odbora, naterati da naredne turnire u Vlaškom Dolu organizuju još bolje i kvalitetnije.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker