APEL IZ “VODOVODA”: Zaštitite vodomere, svaki trošak za štetu snosite sami

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ apelovalo je na građane da zaštite svoje vodomere i vodovodne cevi, jer zbog niskih temperatura može doći do njihovog smrzavanja i ozbiljnog oštećenja.

Vodomere treba toplotno izolovati, a to je najsigurnije uraditi nekim izolacionim materijalom, kao što su stiropor, daske i staklena vuna. Građanima se preporučuje da provere i da li su poklopci na vodovodnim šahtovima dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju na niskim temperaturama kako ne bi došlo do smrzavanja vodomera.

Potrebno je preventivno izvršiti i toplotnu izolaciju cevi u prostorijama koje se slabije greju ili u njima uopšte nema grejanja. Poželjno je zaštititi i dvorišne česme, i to tako što bi ih trebalo isključiti za vreme niskih temperatura. Posebnu pažnju treba obratiti na objekte u kojima se periodično boravi, kao što su vikendice, u kojima zimi nema potrošnje vode. Preporučljivo je u njima ispustiti vodu iz instalacija, kako ne bi došlo do smrzavanja i pucanja vodomera i cevi.

Iz „Vodovoda“ podsećaju da su korisnici u obavezi da se staraju o unutrašnjim vodovodnim instalacijama i da spreče svako oštećenje vodomera, jer će troškove njihove zamene snositi sami.

Ukoliko dođe do pucanja vodomera, korisnici treba da se obrate Službi naplate koja će im izdati predračun za baždarenje smrznutog vodomera, a nakon uplate tog iznosa biće izvršena i zamena vodomera.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker