TEŽAK ZLOČIN KOD ŽABARA: Zapalila, pa udavila majku jer se bavila vlaškom magijom?

Gordana Petrović iz sela Kočetin u blizini Žabara uhapšena je zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu (80).

Stravično ubistvo otkriveno je u nedelju u ranim jutarnjim satima, kada je jedan meštanin, koji ne živi u blizini njihove kuće, prolazio tim delom sela i naišao na telo nesrećne starice sa krvavom glavom, koje je bilo potpuno nago. Na lice mesta ubrzo je pristigla policija i uhapsila Gordanu, kojoj je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 48 sati, po čijem isteku će biti privedena višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Prema saopštenju PU Požarevac sumnja se da je ovaj zločin, osumnjičena izvršila tako što je majku polila benzinom i zapalila, a potom je, pošto je ova pokušala da beži, sustigla i usmrtila udarcima u glavu i gušenjem.

Meštani Kočetina znali su da se Gordana godinama nije slagala s majkom i da su se često svađale, ali nisu slutili da će se njihovi sukobi okončati brutalnim ubistvom.

– Njih dve su namučene žene, živele su u bedi i loše su se slagale. Neki kažu da je Gordani smetalo što joj se majka bavi vlaškom magijom, ali mi ne znamo da li se ova zaista time bavila. Gordana je ovih dana govorila da će nešto loše da se desi. Da li je time najavila ubistvo ili je tako pričala jer se loše psihički osećala, ne znamo, svi samo nagađamo – pričaju meštani. Oni kažu da Gordana ima vanbračnu ćerku, ali da ona ne živi sa njom. Udala se, ima troje dece i otišla je iz Kočetina.

Dok je ćerka bila sa Gordanom, njih dve su se preselile u Petrovac, zbog čestih svađa sa Nadeždom. Međutim, početkom ove godine, Gordana se vratila kod majke.

– Gordana je u poslednje vreme govorila čudne stvari, da joj neki ljudi gađaju kuću i lome crepove laserskim oružjem. Ona je obolela od raka dojke i išla je na hemoterapiju, pa je, možda, i zbog toga psihički slomljena – kažu meštani. Tačan uzrok smrti pokojne Nadežde biće poznat nakon obdukcije, koju je naložio viši tužilac.

Meštani kažu da je Gordani umrla starija sestra, a onda i otac, i da su nakon toga njene svađe s majkom postale češće. – Gordana je poslednjih nekoliko meseci često bila uplakana, ali ne znamo razlog, jer je pričala nepovezano. Govorila je da treba da dobije socijalnu pomoć, pa smo mislili da će to da joj pomogne da se oseća bolje – kažu meštani.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker