SRAMOTA: Žandari nagrađeni sa po 6 i 8 meseci zatvora što su tukli Vučića i Malog! (VIDEO)

Viši sud u Beogradu provostepeno je osudio danas na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci sedmoricu žandarma zbog fizičkog napada na braću tadašnjeg premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom održavanja Parade ponosa 2014.

Foto: N1

Komadant tog žandarmerijskog voda Rade Matić, koji se teretio da nije preduzeo mere da spreči taj napad, oslobođen je optužbi.

Žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević osuđeni su na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Dragan Savić dobio je uslovnu kaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice.

Kazne se neće izvršiti ukoliko u roku određenom za proveru ne izvrše novo krivično delo.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo, osuđeni i njihovi branioci mogu da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Žandarmi su osuđeni zbog prebijanja pripadnika „Kobri” Saše Jovanovića i Saše Stankovića koji su bili na službenom zadatku, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

Deo ovog incidenta zabeležio je snimatelj televizije N1 koji su objavili gotovo svi mediji i koji je i dalje dostupan na You tube. Na tom video zapisu od minut i 45 sekundi, pored ostalog, jasno se vidi kako žandarmi pendrecima tuku više lica i štitovima ih guraju u zid zgrade.

TPKNEWS/Politika

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker