TREĆE MESTO: Zajedničke ponude Turističkih organizacija na Sajmu turizma u Kragujevcu

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila se na 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, održanom u Kragujevcu od 23. do 25. novembra. Na sajmu je učestvovalo više od 100 izlagača iz zemlje i regiona.

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište na sajmu je nastupila u okviru zajedničkog projekta “Biseri Dunava i Đerdapa“ u kome su učestvovale opštine Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Nacionalni park Đerdap i udruženje “Biseri Istočne Srbije“ koje je bilo nosilac projekta, a kome su se pridružile i kolege iz Bele Palanke kao i vinarija “Boierescu“ iz Negotina. Gradska turistička organizacija Kragujevca i Šumadija sajam organizovali su brojne stručne, edukativne programe u cilju unapređenja saradnje u oblasti razvoja turizma.

Na dan otvaranja sajma štand “Bisera Dunava i Đerdapa“ posetili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije kao i domaćini, direktorka TO grada Kragujevca i predstavnici Šumadija sajma. Na atraktivnoj prezentaciji pohvaljen je celokupan nastup, jak turistički potencijal Donjeg Podunavlja kao i cele Istočne Srbije te odlična gastronomska ponuda našeg kraja. Istog dana u Kragujevcu je održan seminar Turističke inspekcije, a gosti TO Veliko Gradište bili su inspektori sa Zlatibora, iz Raške kao i lokalni turistički inspektor iz Velikog Gradišta.

Kragujevčani, koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih poštovaoca i obožavaoca Srebrnog jezera i celog Đerdapa, dugo su se zadržavali na štandu TOVG. Pored klasičnih odmora primećeno je veliko interesovanje za verski turizam i pokloničke ture prema manastirima Tumane i Nimnik.

Prema ocenama stručnog žirija, štand “Biseri Dunava i Đerdapa“ osvojio je treće mesto za najbolju prezentaciju na sajmu. Kod ove prestižne nagrade sajma ocenjuje se ceo nastup, izgled štanda, propagandni materijal, film, hrana kao i uspešna komunikacija i usmena prezentacija turističkih potencijala na štandu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker