TREĆE MESTO: Zajedničke ponude Turističkih organizacija na Sajmu turizma u Kragujevcu

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište predstavila se na 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, održanom u Kragujevcu od 23. do 25. novembra. Na sajmu je učestvovalo više od 100 izlagača iz zemlje i regiona.

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište na sajmu je nastupila u okviru zajedničkog projekta “Biseri Dunava i Đerdapa“ u kome su učestvovale opštine Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Nacionalni park Đerdap i udruženje “Biseri Istočne Srbije“ koje je bilo nosilac projekta, a kome su se pridružile i kolege iz Bele Palanke kao i vinarija “Boierescu“ iz Negotina. Gradska turistička organizacija Kragujevca i Šumadija sajam organizovali su brojne stručne, edukativne programe u cilju unapređenja saradnje u oblasti razvoja turizma.

Na dan otvaranja sajma štand “Bisera Dunava i Đerdapa“ posetili su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije kao i domaćini, direktorka TO grada Kragujevca i predstavnici Šumadija sajma. Na atraktivnoj prezentaciji pohvaljen je celokupan nastup, jak turistički potencijal Donjeg Podunavlja kao i cele Istočne Srbije te odlična gastronomska ponuda našeg kraja. Istog dana u Kragujevcu je održan seminar Turističke inspekcije, a gosti TO Veliko Gradište bili su inspektori sa Zlatibora, iz Raške kao i lokalni turistički inspektor iz Velikog Gradišta.

Kragujevčani, koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih poštovaoca i obožavaoca Srebrnog jezera i celog Đerdapa, dugo su se zadržavali na štandu TOVG. Pored klasičnih odmora primećeno je veliko interesovanje za verski turizam i pokloničke ture prema manastirima Tumane i Nimnik.

Prema ocenama stručnog žirija, štand “Biseri Dunava i Đerdapa“ osvojio je treće mesto za najbolju prezentaciju na sajmu. Kod ove prestižne nagrade sajma ocenjuje se ceo nastup, izgled štanda, propagandni materijal, film, hrana kao i uspešna komunikacija i usmena prezentacija turističkih potencijala na štandu.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close